sütés - Socfest

sütés

Macaron. Akarom!

Egy hónapja tartották meg a macaron világnapját, ennek örömére a Socfesten is bemutatkoznak ezek a kis kerek finomságok. Ennek a XIV-XV. századból származó desszertnek – amelyet eredetileg maccherone-nak neveztek – nem könnyű az elkészítése. A legjobb megoldás bátran kísérletezgetni, hogy mindenki maga alakítsa ki a tökéletes verziót.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. április 20

Muffin vagy cupcake?

Napjainkban egyre nagyobb sikernek örvendenek a kis sütemények. De honnan lehet megkülönböztetni, hogy muffin vagy cupcake van a terítéken? Nem a díszítésen múlik, hanem inkább az elkészítés módján, és azon, milyen alkalommal kerül asztalra. A cupcake alapvetően egy ünnepi, vaj alapú torta, mindig édes és általában díszítve van a teteje. Ezzel szemben a muffin –…

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Gasztronómia | 2013. február 11

Farsangi falatok

Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 08

Ha farsang, akkor fánk!

Csörögefánk A farsang csak a fánkkal lehet teljes. A csörögefánkot, vagy más néven forgácsfánkot még a legkezdőbb szakács is könnyen el tudja készíteni. Ráadásul ebben a receptben még képek is segítenek téged! Elkészítési idő: 25 + 30 perc. Hozzávalók: 2 egész tojás 3 evőkanál tejföl 35 dkg búzaliszt 1 evőkanál porcukor 1 púpozott kiskanál sütőpor…

Ádám | Gasztronómia | 2013. január 29

Vendégváró nyalánkságok

A vendégvárás gyakran sós ételekkel képzelhető el, nyilván a kötelezően (vagy nem kötelezően) elfogyasztott alkohol miatt. Pedig édességből is rengeteg lehetőség van, amit érdemes elkészíteni. A mostani receptek nagy adagokra íródtak, hogy ne kelljen számolgatással bajlódni. Szerintem így sem lesz elég…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 18