szerecsendió - Socfest

szerecsendió

Főzzünk Jamie Oliver-módra!

Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.

Mora' 2013. december 05 Gasztronómia, Könyv

Mazsola-mantra

Az alábbi fogások minden alkalommal ünnepi hangulatot kölcsönöznek. A mazsolát ugyan sokan nem szeretik, vagy csak önmagában eszik meg, de bemutatok három olyan receptet, amelyben harmonizáló elemként szolgál.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. november 29

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!

Mora' 2013. október 18 Tipp Hopp Három

Karfiol forrón

Azt rebesgetik, hogy nyáron, melegben meleget kell enni. Nos, ha ez így van, akkor az alábbi fogások tökéletesnek bizonyulnak. Ráadásul a karfiol kalóriaszegény, így még a szervezetet sem terheli meg annyira. A karfiolfasírt pedig akár sörkorcsolyának is elmegy.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 26

Újból újat

Újra itt van a krumpliszezon! Olcsón és nagy mennyiségben vásárolhatjuk meg a pöttöm, héjastól is megsüthető burgonyákat. Arra buzdítok mindenkit, élvezze ki a jó idő adta lehetőségeket, és sütögessen a szabadban! Akik mégsem így döntenek, azoknak ajánlok 3 hagyományosabb krumplis fogást.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. június 14

Farsangi falatok

Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 08

Hű téli barátunk, a répa

Télen kevesebb  a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 02

Lampion és libatoll

A Márton-napról már valószínűleg mindenki hallott. Nekünk az általános iskolában lampionokat kellett készíteni technika órán, hogy este azzal vonulhassunk végig a szemközti templomban. Kár, hogy a hagyományokat nem örökítettük át a gasztronómiában is. Na, ezt a hibát most orvoslom!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 09

Tökkel ütött receptek Halloween-ra

Örömmel konstatáltam, hogy hosszú idő után, végre a sütőtökkedvelők szintén felfedezték, hogy nem csak megsütve lehet elfogyasztani ezt a pompázatos zöldséget. Három olyan receptet kerestem, amik egyszerűen elkészíthetőek, és amilyeneket biztos nem kóstoltatok még.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 27

Gombák országa 1.

 A gomba nem véletlenül nyeri el sok húshagyó ember tetszését, hiszen nem tartozik sem a növények, sem az állatok közé. A fehérjéken kívül fontos mikró tápanyagokat tartalmaz, ezért tökéletes húspótló lehet. Emellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Gombás válogatásunk első fejezetében csiperkés receptekkel szolgálok.   Konyakos májjal töltött rántott gomba…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 20