tojás - Socfest

tojás

Farsangi falatok

Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 08

Ha farsang, akkor fánk!

Csörögefánk A farsang csak a fánkkal lehet teljes. A csörögefánkot, vagy más néven forgácsfánkot még a legkezdőbb szakács is könnyen el tudja készíteni. Ráadásul ebben a receptben még képek is segítenek téged! Elkészítési idő: 25 + 30 perc. Hozzávalók: 2 egész tojás 3 evőkanál tejföl 35 dkg búzaliszt 1 evőkanál porcukor 1 púpozott kiskanál sütőpor…

Ádám | Gasztronómia | 2013. január 29

Dobos, a hungarikum

Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 26

Vendégváró nyalánkságok

A vendégvárás gyakran sós ételekkel képzelhető el, nyilván a kötelezően (vagy nem kötelezően) elfogyasztott alkohol miatt. Pedig édességből is rengeteg lehetőség van, amit érdemes elkészíteni. A mostani receptek nagy adagokra íródtak, hogy ne kelljen számolgatással bajlódni. Szerintem így sem lesz elég…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 18

Vendégváró sósságok

A szilveszter után még jó pár hónapig inni és enni kell az Újév tiszteletére. Ez sok embert, sok ételt és sok italt jelent. Hogy megkönnyítsem a dolgot, három olyan vendégváró fogást javaslok, amikből gyorsan és könnyen készíthetünk nagyobb adagot is. Így már csak a társaságot kell összeverbuválni, a piáról meg gondoskodjanak a haverok.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 11

Lampion és libatoll

A Márton-napról már valószínűleg mindenki hallott. Nekünk az általános iskolában lampionokat kellett készíteni technika órán, hogy este azzal vonulhassunk végig a szemközti templomban. Kár, hogy a hagyományokat nem örökítettük át a gasztronómiában is. Na, ezt a hibát most orvoslom!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 09

Gombák országa 2.

Gombás válogatásunk második körében egy kicsit különlegesebb recepteket mutatok be. Nyakunkon az ünnepek, ezek a fogások pedig remek vendégváró falatok. Igaz, nem olcsó, és nem is könnyen beszerezhető alapanyagokról van szó, de nagyobb piacokon, keleti boltokban mindent megtalálni. Egyszer megéri kipróbálni! Zöldfűszeres gomba mozzarellával Hozzávalók 8 szelet baguette 40 dkg matsutake (vagy más erdei gomba)…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 02

Tökkel ütött receptek Halloween-ra

Örömmel konstatáltam, hogy hosszú idő után, végre a sütőtökkedvelők szintén felfedezték, hogy nem csak megsütve lehet elfogyasztani ezt a pompázatos zöldséget. Három olyan receptet kerestem, amik egyszerűen elkészíthetőek, és amilyeneket biztos nem kóstoltatok még.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 27