Új köntösben az Alfa Fesztivál - Socfest

Új köntösben az Alfa Fesztivál

Olvasási idő: 2 perc

A fesztiválra várni kell még pár hónapot, de a szervezés már nagyban zajlik: április elején többek között elindult a fesztivál új weboldala. Az oldal dizájnos megjelnéssel és egyre több információval, érdekességgel és hírekkel várja a látogatókat. A honlapon, ahogy a Facebookon is már megtalálható a négy új fellépő, és a jövőben is – minden szerdán – négy további előadó nevét teszik közzé a szervezők, így a fesztivál közeledtével folyamatosan fog kirajzolódni a végleges program.

Hogy a hetek gyorsabban teljenek a nyárig, egy kis kreatív tervezésre invitálják a szervezők az érdeklődőket. “TERVEZD MEG AZ ALFA FESZTIVÁL HIVATALOS PÓLÓJÁT!” címmel indul pályázat, amelyre várják a jobbnál jobb terveket. A részvételhez csupán be kell küldeni a tervezett mintát, feliratot, és a nyertes dizájnja rákerül majd az augusztusi fesztivál hivatalos pólóira. A pályázatok leadására 2014. május 18-ig van lehetőség, további részletek pedig megtalálhatóak lesznek a Facebook oldalon.

Az ígérethez híven, a fellépőkről és a programokról hétről hétre egyre több információt közölnek a szervezők, de nem is kérdés, hogy számos színvonalas, pörgős zenekar szórakoztatja majd a fesztiválozókat Várpalotán. A könnyebb műfajok kedvelőinek örömére idén fellép a Kiscsillag valamint a Paddy and the Rats.

Az előbbi forntemberét, Lovasi Andrást kérdeztük a fesztiválfellépésekről: “Fesztiválon fellépni a zenélés egyik igazi élményét adja mind a hallgatónak, mind a muzsikusnak. Ilyenkor szemtől szembe találkozhatunk a közönségünkkel, együtt bulizhatunk és megpróbálhatjuk átadni, amit a dalok nekünk jelentenek. A Kiscsillaggal sok mindent tervezünk a 2014-es évre, és a nyarat záró Alfa Fesztivált különösen várjuk.”

Akik a zúzós koncerteket kedvelik, számukra is a megszokott hangulatot ígéri többek között Deák Bill Gyula vagy a Road zenekar.

“Sose szerettünk volna olyan zenekar lenni, akiket csak posztereken láthat a közönség” – monda Kádár Imre, a Road gitárosa. “Szeretünk a koncertek után találkozni a rajongókkal, aláírunk pólókat és bögréket, fotózkodunk mindenkivel, ha megkérnek rá. Úgy látjuk, hogy a jó közönség-zenekar kapcsolat záloga a kommunikáció, és ehhez a fesztiválok egy nagyon jó lehetőséget kínálnak.”

A héten jelentettek be négy további zenekart, ők pedig a Depresszió, az Auróra, az EDDA és az Alvin és a Mókusok. Róluk és a a fesztivál többi programjáról minden információ elérhető a hivatalos honlapon.

A felsorolt előadók tehát már biztosan ott lesznek Várpalotán, ahogy Sub Bass Monster, az Intim Torna Illegál és még sokan mások. A szervezők idén is mindenkit szeretettel várnak az Alfa Fesztiválra, a programokról és a helyszínről a megújult honlapon folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők, és a Facebookon is érdemes követni az eseményeket.

Auguszutus 28-30., Várpalota, Cseri Parkerdő – ALFA FESZTIVÁL!