Tankcsapda nyitja az EFOTT-ot - Socfest

Tankcsapda nyitja az EFOTT-ot

Olvasási idő: 2 perc

A Cirkusz Kávéházban megrendezett, játékos sajtótájékoztatón újabb fellépők neveit tudhattuk meg. A műfaji sokszínűség most is garantált. A 90-es évek popsztárjai is hazánkba látogatnak, fokozva a retrós nosztalgiahangulatot. Az „ország legnagyobb bulija” az immár 25. születésnapját ünneplő Tankcsapdával nyit Miskolctapolcán.

Az idei év EFOTT sajtótájékoztatóját a Cirkusz Kávéházban a fesztivál legrégibb törzstagja, a 8 éve rendszeresen zenélő Dévényi Tibi bácsi nyitotta meg, akit viszontláthatunk nyáron.

A Tankcsapda fennállásának 25. születésnapja alkalmából tavasszal egy 19 állomásos európai turnéra indul, így a magyarországi fellépések száma jóval alacsonyabb lesz. Ezért is külön jó hír, hogy a legnagyobb hallgatói bulit ők nyitják. Természetesen az együttes által meghívott vendégzenekarokra is számíthatunk majd.

„Nagyon örülünk annak, hogy az EFOTT nyitónapján ünnepelhetjük a zenekar huszonötödik születésnapját. Különleges este lesz ez nekünk, vendégzenekarokkal, nagyszabású, látványos bulival készülünk. Nem titok, hogy a nyáron összesen csak nyolc koncertet adunk és mindegyik program más és más lesz. Huszonöt év dalait tekintve jócskán van miből válogatni, a jó értelemben vett kötelező slágerek mellett helyet kapnak majd régen hallott dalok is. Érdemes tehát jegyet váltani és egy hatalmas zúzásra készülni Miskolcon. Mi már nagyon várjuk!” – mondta Lukács Laci.

Később a poénfelelősök, az Animal Cannibals tagjai vették át a szót. Az új neveket interaktív formában tálalták, a meghívott vendégek activity-szerűen lerajzolták. Aki elsőnek kitalálta a megfejtést, kapott egy dedikált pöttyös labdát. Büszkén jelentjük, miénk lett az első! Már korábban írtuk, hogy a fesztiválnak 30 éve adott helyszínt utoljára Miskolctapolca, és hogy idén meghatározó lesz a nosztalgiahangulat, ami nemcsak a széles, magyar rockzenei kínálatban mutatkozik meg, hanem fellépnek a 90-es évek europopsztárjai is. Biztosan eljön a Mr. President, a Haddaway, a Brooklyn Bounce és a Vengaboys.

Fellép a fesztiválon még a Halott Pénz, a Hooligans, a Road, a Fish és a Brains is. Újításként ebben az évben felállítanak egy underground színpadot is, feltehetően ott hallgathatjátok meg a Hősöket.

Maszlavér Gábortól, a fesztiváligazgatótól megtudtuk, hogy különböző turisztikai programokat is szerveznek majd, indul biciklis- és gyalogtúra valamint gasztrotúra is lesz az evés szerelmeseinek.

A könnyed hangulatot az óriás dobókockával, meg némi csalással kisorsolt, és élőben előadott Mary PopKids dalok szolgáltatták, de természetesen megjelent az EFOTT emblematikus figurája, a vörös Jeti is. Valószínűleg velük is találkozhattok a fesztiválon.

Húsvét után emelkednek a jegyárak, de a diákigazolvánnyal rendelkezők később is kedvezményesebb áron juthatnak hozzá a hetijegyekhez.