Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.
Hozzávalók
- 50 dkg cseresznye
- 2 újhagyma zöldje
- 1 közepes fej lilahagyma
- kis marék petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
- méz tetszés szerint
Magozzuk ki a cseresznyét, vágjuk kockára a lilahagymát, karikázzuk fel az újhagymát és aprítsuk fel a petrezselymet is. Keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Az öntethez mézet elegyítsünk olívaolajjal, öntsük rá a salátára, még egyszer forgassuk át, és tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: Sült halak és csirke mellé illendő, de önmagában is jó, bár igen bizarrnak tűnik. Nyugodtan lehet kísérletezni a fűszerekkel, ha így nem elég jó.
Hozzávalók
- 1 kg cseresznye
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 kiskanál fahéj
- ízlés szerinti cukor
Tegyünk fel főni 2 liter hideg vizet, forrás után cukrozzuk meg, szórjuk bele a fahéjat és öntsük bele a gyümölcsöt. A pudingport keverjük el 2 kanál cukorral és a tejjel, és miután megfőtt a cseresznye, sűrítsük be a levest vele.
Tipp:Ha a cukrot édesítőszerre vagy xilitre cseréljük, akkor egy igazi könnyed nyári ételt kapunk, mert a cseresznye 100 grammonként nagyjából 60-63 kalóriát tartalmaz.
Cseresznyés kalács
Hozzávalók
- 14 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 4 tojás
- 7 dkg mandula
- 6 dkg finom morzsa
- cseresznye
Keverjük habosra a vajat a porcukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá a meghámozott és apróra vagdalt mandulát, a zsemlemorzsát, és óvatosan oszlassuk el az egészben a kemény habbá vert fehérjét. A tésztát rendezzük el kikent, liszttel meghintett formában. A tetejére szórjunk kimagozott cseresznyét és előmelegített sütőben süssük ki. Ha kész, hintsük meg porcukorral.
Tipp: A gyümölcsöt a tésztában el is keverhetjük, akár más szezonális finomságokkal együtt, például szederrel vagy áfonyával.