tészta

Tudom mit eszel az idei Gourmet-n

Május 17-20 között rendezik a Gourmet fesztivált, amely híres a különleges ételeiről. Idén a gombóc, kaviár és pezsgő kerül a középpontba, íme néhány példa, mire gondoltak a séfek.


2018. május 16 Gourmet Fesztivál | 2018

Steak mesterfokon

Már írtuk korábban, milyen ízekre és programokra számíthatunk az idei Gourmet Fesztiválon, azonban a nézelődésen és kóstoláson kívül még egy programban vehetünk részt, amely sokkal interaktívabb.


2016. május 05 Gourmet Fesztivál | 2016

Pasta alla Norma

Ivana, aki a nevével ellentétben olasz, ugyanabban a kollégiumban lakik, mint én. Hamar összebarátkoztunk, és decemberben meghívott magához vacsorára. Nem ért nagy meglepetésként, mikor kiderült, hogy a beharangozott vacsora nem más, mint az olaszoktól megszokott és jól bevált paradicsomos tészta. Nem akartam Ivanát elszomorítani, hogy a két hónap alatt, amit addig Mainzban töltöttem, a konyhai…


2016. február 12 Gasztronómia, Rebeka a fritzeknél

Májusi dolce vita – érik az eper

Az eper szezonja elég rövid ideig tart, éppen ezért kell megragadni az alkalmat, és “egyet a tálba, kettőt a szájba” módszerrel változatos finomságokat készíteni belőle.


2014. május 23 Tipp Hopp Három

Leporoljuk a pórét

Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.


2014. május 09 Tipp Hopp Három

Spárga sokféleképp

Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!


2014. május 01 Tipp Hopp Három

A nyúlon túl

A hagyományos főtt sonkán és – tojáson kívül még számtalan lehetőségünk van, hogy valami igazán finomat készítsünk Húsvétra. Összeszedtünk pár receptet számotokra.


2014. április 18 Gasztronómia

Cukorsokk – így készíts baklavát!

A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.


2014. január 24 Tipp Hopp Három

Sütik kutyafuttában

Ugyan nem vagyok híve a konyhai sietségnek, de a karácsonyi hajtásban bizony jól jönnek az olyan receptek, amik megkönnyítik a (reméljük szó szerint) elhavazott napjainkat.


2013. december 21 Tipp Hopp Három

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!


2013. október 18 Tipp Hopp Három