Steak mesterfokon

Már írtuk korábban, milyen ízekre és programokra számíthatunk az idei Gourmet Fesztiválon, azonban a nézelődésen és kóstoláson kívül még egy programban részt vehetünk, amely sokkal interaktívabb. Nézzük, milyen workshopok lesznek május 13-15-én.

A workshopokon különféle ételek készítését sajátíthatjuk el, miközben sok fortélyt ismerhetünk meg. Sajnos ezek a programok nincsenek benne a fesztiválos jegyárban, viszont  a jegy mindenképpen szükséges hozzá. Ezen kívül mindegyik “főzőcske” 1990 forintba kerül.

Május 13., péntek

15.30. – Trüffelkészítés és minden a csokoládéról, Harrer Abosi Beatrixszal

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda tulajdonosa vezet be minket a trüffelkészítés fortélyaiba, rögtön háromféle ízesítésű trüffellel kezdve.

12809680_10153586005317734_2876994187499904906_n

Forrás: facebook.com/Harrer-Chocolat

17.30. Gyökeresen más főzelékek Szatmári Ferivel

Szatmári Feri, vagy másként, Főzelékes Feri megmutatja, miért is kapta becenevét, vagyis a már agyonunt főzelékeket és feltéteket gondolja újra, és mutat új irányt.

Május 14., szombat

14.00  – Kávékülönlegességek a Nespressótól

Nem kell barista tanfolyamot elvégezni ahhoz, hogy kicsit több fogalmunk legyen a kávé misztikumáról, a rövid kurzuson a kávé kóstolása és kávékoktélok elkészítése mellett megmutatják a perfekt Créme Bruleé elkészítését is.

15.30 – Pék, ha kreatív

Otthon péksüteményeket előállítani időigényes ugyan, de biztosan finomabb és egészségesebb, mint a metróaluljárók látványpékségeinek kínálata. Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico tulajdonosa minden bizonnyal kedvet csinál ahhoz, hogy nekiálljunk otthon kísérletezni.

18.30 – Marhaságok tetőtől talpig

Mindenkinek ajánlott, aki legalább olyan vöröshús analfabéta, mint én. Gál Józsi hentes és Tobai Róbert mindent elmond, amit a marhahús elkészítéséhez tudni érdemes; az állat részei, felhasználási módok, hőfokok, és persze a tökéletes steak.

28-day-Dry-Aged-Sirloin1

Forrás: miami.com/pubbelly-steak-brings-seafood-beef-amp-small-plates-south-beach039s-sunset-harbor-article

Május 15., vasárnap

12.30. – Rizottó és tésztakészítés Giannival

A rizottó könnyűnek tűnik, valahogy mégis legalább olyan könnyű megcsúszni vele. Most kiderül, hogyan lehet kiváló rizs-és tésztaételeket az asztalra tenni.

14.00. – Koktélalapok Nagy Zoltánnál

A Butiq’Bar nem csak egy koktélos gasztroshow-val készül, hanem egy gyorstalpalóval, a finom alkoholos “üdítők” kedvelői számára. A jó kedv garantált.

15.30 – Halbontás a Budaörsi Halpiacon

Ha már az idő kedvez a horgászatnak, hasznos tudni, mit kezdjünk a kifogott hallal. A bemutató után a halakból pár egyszerűbb fogás is készül, illetve a “hidegen főzés” folyamatának hátteréről is szó esik.

Forrás: pixabay

Forrás: pixabay

17.30 – A barbecue alapjai Adorjányi Máriusszal (Nyárspolgár)

A barbecue hazai úttörője kitér a sertésoldalas bontására, részeire, a BBQ fűszerekre, illetve mindenre, ami ehhez a témához szorosan kapcsolódik.