petrezselyem - Socfest

petrezselyem

Céklavörös kínálat

A cékla méltán elismert a népi gyógyászatban, köszönhetően rengeteg pozitív tulajdonságának. Azon túl, hogy mennyi előnye van, finom, és bár leginkább savanyúságként ismerjük, de egy sokféleképpen elkészíthető salátanövény.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. november 15

Szemezgessünk!

Mai kínálatom nem más, mint a Bibliában is megemlített, ősi gyümölcs, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is, és alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 11

Padlizsánt az asztalra

Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 04

Itt a lecsó, tesó!

A lecsó tipikusan magyar étel, annak dacára, hogy balkáni eredetű. Kismillió elkészítési módját találták ki a kreatív háziasszonyok és urak, ezért most olyan verziókat mutatok, amik tökéletes fúziót képeznek más konyhák gasztronómiájával.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. szeptember 13

Karfiol forrón

Azt rebesgetik, hogy nyáron, melegben meleget kell enni. Nos, ha ez így van, akkor az alábbi fogások tökéletesnek bizonyulnak. Ráadásul a karfiol kalóriaszegény, így még a szervezetet sem terheli meg annyira. A karfiolfasírt pedig akár sörkorcsolyának is elmegy.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 26

Itt a piros, hol a piros!

Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. június 21

Újból újat

Újra itt van a krumpliszezon! Olcsón és nagy mennyiségben vásárolhatjuk meg a pöttöm, héjastól is megsüthető burgonyákat. Arra buzdítok mindenkit, élvezze ki a jó idő adta lehetőségeket, és sütögessen a szabadban! Akik mégsem így döntenek, azoknak ajánlok 3 hagyományosabb krumplis fogást.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. június 14

Medvehagyma minden napra

A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. május 13

Hű téli barátunk, a répa

Télen kevesebb  a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 02