V. Budapest Tattoo Convention

Olvasási idő: 2 perc

Hétvégén a Lurdy Ház adott otthont a tetoválások, piercingek és motorok szerelmeseinek az V. Budapest Tattoo Convention rendezvény keretén belül. Szombaton mi is belevetettük magunkat az emberrengetegbe és a sok érdekes programba.

IMG_2629Február 14-15. Lurdy HázMagyarország legnagyobb nemzetközi tetoválórendezvénye. Több mint 150 művész, szakmai és egyéb kiállítók, koncertek és családi programok. Az első emeleten, a kajás sorok mögött egy baromi nagy teret töltött meg az esemény. A térképet elnézve nem is gondoltuk volna, hogy ekkora helyen van a “buli”, sokkal kisebbnek tűnt a tér. A bejáratnál már rögtön egy Open Road-os hostess fogadott minket, majd rajta túljutva négy csodaszép motor. Épphogy félig-meddig körbenézünk, máris kezdett az Ed Philips & The Memphis Patrol zenekar. A budapesti banda 2011 óta egyedi és látványos színpadképpel és showelemekkel eleveníti fel Elvis Presley pályáját. Ahogy elnézi és hallgatja az ember, tényleg olyan érzése támad, mintha visszacsöppent volna a rockabillys 60-as évekbe. Persze nem maradt el a tánc sem, többen is ropták a színpad előtt.

IMG_2650IMG_2753A Johnny Strange freakshow-ról sajnos lemaradtunk, pont a végére sikerült becsattanni, viszont végignéztük a Best Of Color kategória versenyzőit. Igaz sokat csúsztak az időben, mert rengetegen neveztek, de azért csak elérkezett a BoDySoMa performance Zagyvai Gábor jóvoltából. Sokszor hihetetlen, hogy mennyi mindent kibír az emberi test – az üvegszilánkon járás és a tűzfújás csak egy-egy dolog. Őszintén szólva én nem bírom, ha horogra akasztanak valakit – mégis meredt tekintettel néztem, ahogy a lány a lábába szúrt kampókon fejjel lefelé lóg. Ha ép ésszel belegondolunk, ekkora terhelést nem sok módon bír ki az emberi szövet, roppant kevés alternatívája van. Pontosan ezért sok előkészületre és nagy tudásra van szükség egy ilyen mutatvány kivitelezéséhez.

Nekünk ez volt az utolsó programunk aznapra. Újabb tetoválással mi nem gazdagodtunk, se piercinggel, de sok érdekes alkotást láttunk, így összességében jól éreztük magunkat. Ha nem jön közbe semmi, jövőre is találkozunk egy újabb Budapest Tattoo Convention-on. További fotókat ezen a linken találtok.

IMG_2689