bor - Socfest

bor

Megnyílt a Kincseskamra

December 15-én megnyílt a MÜSZI design-boltja, a Kincseskamra, ahol “helyi” és külsős alkotók által készített ékszerek, vagány és fantáziadús ruhák, kiegészítők, dísztárgyak kaphatóak.

Dorka Anett | Divat, Helyek | 2014. január 03

Szilvából alkohol

Ha a nagyinak megmaradt egy kis felesleges szilvája a befőzésről, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket az alkoholos nedűket. Azért számoljunk vele, hogy az elkészítésük talán lassabb, mintha boltban vennék, de egy összejövetelen elbüszkélkedhetünk vele, hogy milyen ügyesek voltunk.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 30

Szemesnek áll a világ

A Balaton déli partjának közepén, a 7-es főút mentén, Budapesttől 130 km-re, Balatonlelle és Balatonszárszó között, egy enyhe lejtős dombháton fekszik Balatonszemes. Megközelítése közúton és vasúton is jó, a fürdőszezonban gyakran közlekednek a vonatok és a buszok.

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Rock Beach, RockPart | 2013. július 17

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.

Mora' 2013. június 28 Tipp Hopp Három

Alapozás a Hegyen

Június 24-én a nulladik nappal megkezdődött az alapozás a négy napos pörgésre a Borsodi Hegyalja Fesztiválon.

Varga Kriszti | Hegyalja | 2013. június 26

Egri borvidék extrákkal

Egerbe nemcsak híres borainkért érdemes ellátogatni, hanem a költői szépségű tájért is. A Kaptárkövek teljesítménytúra elkalauzol minket a szőlőmezőkön túlra, hegyre és völgybe is.

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | (H)Egycipőben | 2013. június 24

Sajtótájékoztató: csak szabadon!

Az EFOTT 2013 sajtótájékoztatón csak úgy záporoztak az információk. A szervezők idén is kitettek magukért: felejthetetlennek ígérkező nyitónapot, számos turisztikai- és sportprogramot szerveznek; sőt a hazai Új nemzedék program is a fesztiválon indul útjára. Nyitónap A fesztivál nyitónapjának lényege, hogy nagyot szóljon, és ez egészen biztosan hatalmas durranás lesz – kezdte Gönczi Gábor. – Nemcsak produkciók követik…

Petik Tibor | EFOTT | 2013 - Zánka | 2013. június 09

Medvehagyma minden napra

A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. május 13