fahéj - Socfest

fahéj

Forralt bor – a karácsony illata

Mindenki ismeri az ünnepi vásárokról, piacról, vagy csak egyszerűen a kocsmákból. Amikor beköszönt a december és közeleg a Karácsony, megjelennek a főzőmesterek és mesternék, akik a tél távoztával tovaállnak. De miért ne innánk máskor is? Csak mert nem árulják? Pedig nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni otthon sem, csupán egy jó recept kell. Azzal a felkiáltással…

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Gasztronómia | 2013. január 24

Karácsonyi étvágycsinálók

Ha túléljük a világvégét, akkor jöhet a Karácsony! Ezúttal ajándéknak is tökéletes ételekkel kedveskedek nektek. Chilizselé Hozzávalók 8 négyfelé vágott, kimagozott pirospaprika 4 félbevágott, friss, kimagozott chili 1 durvára vágott hagyma 2 durvára vágott fokhagymagerezd 2,5 dl víz 2,5 dl fehérborecet 1,5 teáskanál só 45 dkg befőzőcukor 1,3 dkg pektin A paprikát héjával felfelé tegyük…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 14

Kicsi gesztenye…

Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 30

Tökkel ütött receptek Halloween-ra

Örömmel konstatáltam, hogy hosszú idő után, végre a sütőtökkedvelők szintén felfedezték, hogy nem csak megsütve lehet elfogyasztani ezt a pompázatos zöldséget. Három olyan receptet kerestem, amik egyszerűen elkészíthetőek, és amilyeneket biztos nem kóstoltatok még.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 27