Az idei Gourmet Fesztivál főszereplője a paprikás csirke lesz, de sok egyéb íncsiklandó falat kerül terítékre.
Az idei Gourmet Fesztivál főszereplője a paprikás csirke lesz, de sok egyéb íncsiklandó falat kerül terítékre.
Október 9. és 12. között az időjárás kedvezett nekünk, napközben kellemes meleg volt, és még este sem lehetett megfagyni – főleg ha az ember már kicsit többet kóstolt a kelleténél.
Az őszi nagyünnepek alatt a Hosszúlépés csapata tematikus, a magyar zsidóság történelmét és életét bemutató sétákat hirdet, amelyek között régi és új sétán is részt lehet venni.
A Macesz Huszár rakott krumplis bagel szendvicset kínált, míg a Babelnél Szent Jakab kagylóval tálalták, de szarvasgombás verziót is tesztelhettünk a Gresham Étterem jóvoltából.
Május 30. és június 1. között rakott krumplival várja majd idén a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál a Millenárison.
Erdélyi Z. Ágnes
Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.
A fesztivál, amelynek középpontjában az egyik leginkább ismert hazai étel és annak különféle elkészítése, azaz a pörköltfőzés áll, évről évre bővülő programkínálattal várja az érdeklődőket a Népligetben. Érdemes kilátogatni minden zene- és pörköltrajongónak!
Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…
Mindenki ismeri az ünnepi vásárokról, piacról, vagy csak egyszerűen a kocsmákból. Amikor beköszönt a december és közeleg a Karácsony, megjelennek a főzőmesterek és mesternék, akik a tél távoztával tovaállnak. De miért ne innánk máskor is? Csak mert nem árulják? Pedig nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni otthon sem, csupán egy jó recept kell. Azzal a felkiáltással…