gasztronómia - Socfest

gasztronómia

Sör, bor, pálinka – Oktoberfest Budapesten

Október 9. és 12. között az időjárás kedvezett nekünk, napközben kellemes meleg volt, és még este sem lehetett megfagyni – főleg ha az ember már kicsit többet kóstolt a kelleténél.

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Fesztivál | 2014. október 15

Főzzünk Jamie Oliver-módra!

Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.

Mora' 2013. december 05 Gasztronómia, Könyv

SzeptEmber Feszt

A fesztivál, amelynek középpontjában az egyik leginkább ismert hazai étel és annak különféle elkészítése, azaz a pörköltfőzés áll, évről évre bővülő programkínálattal várja az érdeklődőket a Népligetben. Érdemes kilátogatni minden zene- és pörköltrajongónak!

Petik Tibor | SzeptEmber Feszt | 2013. szeptember 06

Dobos, a hungarikum

Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 26

Forralt bor – a karácsony illata

Mindenki ismeri az ünnepi vásárokról, piacról, vagy csak egyszerűen a kocsmákból. Amikor beköszönt a december és közeleg a Karácsony, megjelennek a főzőmesterek és mesternék, akik a tél távoztával tovaállnak. De miért ne innánk máskor is? Csak mert nem árulják? Pedig nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni otthon sem, csupán egy jó recept kell. Azzal a felkiáltással…

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Gasztronómia | 2013. január 24