Goethe Intézet

A hagyomány összeköt! – Hagyományok Hónapja Budapesten

2018 az európai kulturális örökség éve. Ebből az alkalomból az EUNIC Hungary 2018. május 9. és június 9. között HaHó Európa – Hagyományok Hónapja, avagy az európai kulturális örökség ünnepe címmel programsorozatot szervez Budapesten. A rendezvénysorozat fő célja, hogy bemutassa a résztvevő országok kulturális örökségének sokszínűségét. A szervezők május 9. és június 9. között tucatnyi…


2018. május 14 Programajánló

Faust és Mephisto találkozása a digitális korban

Rendhagyó játék keretében élhetitek át Goethe Faustjának történetét a Katona József Színház Sufnijában május 10 és 11-én. Regisztráljatok, hogy le ne maradjatok róla!


2015. május 08 IT, Színház

Növekedés vagy fenntarthatóság?

Az alternatív gazdasági formák világszerte ismert teoretikusa magyar szakemberekkel beszélget a fejlődési modellek létjogosultságáról és perspektíváiról december 9-én, a Corvinus Egyetemen.


2014. december 09 Programajánló, Tudomány

Budapest Transzfer VII.

A Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében megvalósuló idei, szám szerint hetedik Budapest Transzfer az urbanizáció szemszögéből vizsgálja irodalom és építészet kapcsolatát.


2014. október 03 Programajánló

Idén is lesz Szemrevaló Fesztivál!

Szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet immár 3. alkalommal hozza el a német nyelvterület legújabb filmjeit.


2014. szeptember 10 Film

Iker rendező ikerpár főszereplővel

Május 8-án mutatják be Magyarországon a német-lengyel koprodukcióban készült Fuss, fiú! című háborús, életrajzi filmdrámát, amely Uri Orlev regényének igaz történetén alapul.


2014. május 08 Film | Mozi

Café Budapest: Zenei ízelítő

Október 11. és 20. között ismét jön a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál! A koncertek, kiállítások, tánc- és színművészeti előadások mellett Slam Poetry és városi séta is szerepel a programjában.


2013. október 07 CAFe Budapest