Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.
Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.
Újra itt van a krumpliszezon! Olcsón és nagy mennyiségben vásárolhatjuk meg a pöttöm, héjastól is megsüthető burgonyákat. Arra buzdítok mindenkit, élvezze ki a jó idő adta lehetőségeket, és sütögessen a szabadban! Akik mégsem így döntenek, azoknak ajánlok 3 hagyományosabb krumplis fogást.
A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!
Egy hónapja tartották meg a macaron világnapját, ennek örömére a Socfesten is bemutatkoznak ezek a kis kerek finomságok. Ennek a XIV-XV. századból származó desszertnek – amelyet eredetileg maccherone-nak neveztek – nem könnyű az elkészítése. A legjobb megoldás bátran kísérletezgetni, hogy mindenki maga alakítsa ki a tökéletes verziót.
Az idő sajnos még mindig inkább hasonlít a téli hónapokra, mint az igazi, tavaszi hangulatra, de felejtsük el a kesergést, próbáljuk ki ezeket a tavaszi leveseket inkább!
Húsvétra egy komplett menüsort tálalok fel; előétel, azaz leves, főétel és desszert vár Titeket arra, hogy elkészítsétek!
A tökéletes fehérjeforrás, a tojás elmaradhatatlan minden konyhából, de általában csak mellékszerepet osztanak neki, vagy méltatlan módon szolgálják fel. Pedig nagyon hűséges társ, és szeret a középpontban lenni. Ezt a mostani receptekkel be is bizonyítom.
A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!
A Valentin napot ünnepelni a hétvégén is lehet, csöndes, romantikus nyugalomban, ráérősen. A szerelmet ünneplőknek és a finom falatokat kedvelőknek egyaránt kínálom e vágyfokozó fogásokat. Chilis gyömbéres édesburgonya leves Hozzávalók 2,5 dl zöldség alaplé 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma gyömbér 3 darab édesburgonya koriander chili só Tegyünk egy fej, vékonyra szeletelt vöröshagymát a zöldség…
Napjainkban egyre nagyobb sikernek örvendenek a kis sütemények. De honnan lehet megkülönböztetni, hogy muffin vagy cupcake van a terítéken? Nem a díszítésen múlik, hanem inkább az elkészítés módján, és azon, milyen alkalommal kerül asztalra. A cupcake alapvetően egy ünnepi, vaj alapú torta, mindig édes és általában díszítve van a teteje. Ezzel szemben a muffin –…