Befűtöttek, de te akkor sem akarsz a négy fal között maradni? Mi sem! Összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, ha a nyári forróságban a tengerpart helyett inkább az erdőt és a túrázást választanád!
Befűtöttek, de te akkor sem akarsz a négy fal között maradni? Mi sem! Összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, ha a nyári forróságban a tengerpart helyett inkább az erdőt és a túrázást választanád!
Mainzban megismerkedtem egy horvát lánnyal, Ernával. Kiderült, hogy amúgy bosnyák, csak a háború alatt menekültek át Horvátországba. Zágrábból jött ki egy félévet tanulni, és utána visszatért Mainzba, másfél éve itt él. Örökké hálás leszek neki, mivel tőle tanultam meg azt a receptet, ami már nem egyszer mentett meg az éhhaláltól. Az ustipci ugyanis pont az…
Egy-egy fesztivál alkalmával, vagy csak a nagy nyári melegben a strandon pihenve is rengeteg sört fogyaszt a magyar nép. De tudjuk, hogy miből készül, és hogyan kóstolhatjuk a profikhoz hasonlóan?
Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.
Ha sikerül egészen olcsón hozzájutnotok az almához, tankoljatok be, és próbáljátok ki ezeket a recepteket! Megint igyekeztem a főszereplőnket, ezúttal az almát változatosan bemutatni. Egy kis alkohol, hús mellé finom szósz és almás fasírt a mai ajánlatom.
Ha a nagyinak megmaradt egy kis felesleges szilvája a befőzésről, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket az alkoholos nedűket. Azért számoljunk vele, hogy az elkészítésük talán lassabb, mintha boltban vennék, de egy összejövetelen elbüszkélkedhetünk vele, hogy milyen ügyesek voltunk.
Most az jönne, hogy kipihenten és összeszedetten leírom, milyen jó volt a fesztivál ’szemesen. Nos ez most nem így lesz – frissen, utóhangulatban tartok egy kis élménybeszámolót napról-napra, hogy nekem milyen volt az első Rock Beach Fesztivál. Elég nehezen indult a lemenetel pénteken, de miután kiverekedtünk magunkat Pestről már gyorsan leérünk Balatonszemesre. Parkoló a szántóföldön,…
Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját már 21. éve. Hazánkban is számos programmal hívjuk fel a figyelmet az életet adó nedűre. Most a budapesti rendezvényekből ajánlunk párat.
A hideg(ebb) hónapokat jó feldobni finom italokkal. Ezen felbuzdulva csipkebogyós nedűket kínálok. Vendégeinket megörvendeztethetjük velük, a vörösboros verzióval pláne kitűnő hangulatot csinálhatunk.