A kígyó uborka nem csak egészséges és kalóriaszegény, hanem számos remek fogás alapanyaga is lehet. Akár otthon gubbasztva saját kényeztetésünkre vagy vendégváró fogásként is elkészíthetjük.
A kígyó uborka nem csak egészséges és kalóriaszegény, hanem számos remek fogás alapanyaga is lehet. Akár otthon gubbasztva saját kényeztetésünkre vagy vendégváró fogásként is elkészíthetjük.
Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
A legtöbb disznóvágásra általában télvíz idején kerül sor. Mi is készültünk, méghozzá három olyan recepttel, amit könnyen elkészíthet az is, aki boltban veszi a hozzávalókat.
Gombás válogatásunk második körében egy kicsit különlegesebb recepteket mutatok be. Nyakunkon az ünnepek, ezek a fogások pedig remek vendégváró falatok. Igaz, nem olcsó, és nem is könnyen beszerezhető alapanyagokról van szó, de nagyobb piacokon, keleti boltokban mindent megtalálni. Egyszer megéri kipróbálni! Zöldfűszeres gomba mozzarellával Hozzávalók 8 szelet baguette 40 dkg matsutake (vagy más erdei gomba)…
Örömmel konstatáltam, hogy hosszú idő után, végre a sütőtökkedvelők szintén felfedezték, hogy nem csak megsütve lehet elfogyasztani ezt a pompázatos zöldséget. Három olyan receptet kerestem, amik egyszerűen elkészíthetőek, és amilyeneket biztos nem kóstoltatok még.