Motorok, csajok, zene, szabadság - Socfest

Motorok, csajok, zene, szabadság

Olvasási idő: 2 perc

Kalandos, élménydús napokat tudhatunk magunk mögött a Harley Davidson Open Road Fesztivál jóvoltából, amelyet már 16. éve rendeznek meg Alsóörsön. Mi is történt a Balaton partján június 10. és 14. között?

Szerda délután érkeztünk meg Csopakra, ahol a szállásunk volt. Gyorsan lecuccoltunk és átsétáltunk az Európa Kempinghez, hogy belevessük magunkat a fesztivál nulladik napjába. Újdonság volt számomra, hogy a karszalagon volt a metapay kártya, de nagyon jó ötletnek tartom, hiszen sokkal nehezebb elhagyni. A kemping nagy részét már elfoglalták a motorosok, sokan sátorral vagy lakókocsival érkeztek. A kapszula hotelt még épülőfélben láttuk, a Sapka Művek is még csak rendezte a terepet. Este birtokba vette a színpadot a Blues Company valamint a Ganxsta Zolee és a Kartel.

DSC07859Csütörtökön már kicsit jobban belerázódtunk mi is. Felfedeztük a fesztivál kínálta programokat: jeep teszt pálya, helikopteres repülés, Sony Xperia stand, bungee-jumping, Silex Squad (hostess kupaccal), rodeóbika a Jack Daniel’s-nél, véradóközpont, piercing és tetováló teherautó. Megnéztük a bazársort, ahol sok motoros felszerelést találtunk, de ami a számomra a legemlékezetesebb maradt, azok a kézzel festett pólók a Gyuxa Póló Desing jóvoltából. Alaposan szemügyre vettük a Sapka Művek motorjait, megcsodáltuk a Gravity Academy bemutatóját. Nagyon megakartam nézni a Mystica Mode fehérnemű-bemutató és Vivianna fétis show-t is, de nem sikerült. (Kerestem, nem találtam, rákérdeztem, nem tudták, feladtam, sajnálom.) Sok-sok finom kávét ittunk a Coffee Go-nál, este pedig Tankcsapdáztunk.

Pénteki napunkat a túrázás jegyében töltöttük. A fesztivál lehetőséget adott, hogy kicsit bebarangoljuk a környéket. Felsétáltunk a Csákány-hegyi kilátóba, amit nem régiben újítottak fel, megcsodáltuk a balatoni panorámát és a hegyeket. Fürdőztünk a csopaki strandon, ejtőztünk az árnyékban, aztán pikk-pakk este lett és nem maradt nafta az Anna and the Barbies-ra meg az Eddára.

A szombati napunk viszont egyenesen szívás volt. Elindultunk hajnalban Oroszlányba, hogy gyorsan letoljuk a 10 km-es  Cartographia Kupa túrát. Szépen elterveztük, hogy pont visszaérünk a 11 órakor induló felvonulásra. DSC07996Az élet azonban közbe szólt, és az autó Veszprém előtt megállt. Akárhogy próbálkoztunk megoldani a hibát, sajnos nem sikerült, és csak délután jutottunk vissza Csopakra busszal. Este azért még kigyalogoltunk kicsit “feel the freedom”-ozni. Tettünk egy utolsó bejárást: motor szemle, kávé, üdítő, eredményhirdetés, Europe koncert. A szerencsés nyertes Tóth Erika, aki ugyan nem Harley-val érkezett, de egy H-D Street 750 tulajdonosaként tért haza. 22:00-kor lépett színpadra a Europe, a fesztivál sztárvendégei, persze én is csak a The Final Countdown-t ismertem tőlük, de tudjátok mit? Baromi jó heavy metált játszanak, én konkrétan meglepődtem. A koncert alatt azonban annyi kis bogár gyűlt össze, hogy a lámpafényben sűrű hóesésnek tűntek. Vissza gyalogoltunk a kecóba, összepakoltuk a cuccainkat és kidőltünk.

Vasárnap délelőtt visszabuszoztunk málhás-szamár effektet játszva Veszprémbe, délutánra sikerült beindítani az autót és hazajutni vele Pestre. Summázzuk a történteket: maga a fesztivál nem volt rossz. Sok jó ember nagy helyen, gyönyörű két- és háromkerekű gépek, Balaton, lazulás, jókedv, jó idő, mi meg pechesek voltunk. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, hogy részt vehettünk a fesztiválon. Nézzétek meg további cikkeinket és galériáinkat a fesztiválról.