A világvége után is lesz Rockmaraton - Socfest

A világvége után is lesz Rockmaraton

Olvasási idő: < 1 perc

Idén nyáron úgy tűnt, jövőre nem szerveznek több fesztivált. A pécsiek összefogásában viszont egyre valószínűbb, hogy sikerül mégis megrendezni az év legnagyobb rockgyűlését, és nagyobb nevek érkeznek hazánkba, mint eddig. Többek között eljön például a híres svéd black metal banda, a Marduk.

Az eddigi információk szerint 2013-ban elmaradt volna a Rockmaraton. A szervezők úgy nyilatkoztak, hogy már nem éri meg az egyhetes fesztivál, egyre kevesebb a támogató és a büdzsé. Most mégis úgy néz ki, hogy sikerül megvalósítani a rendezvényt. A pécsi városvezetés ötmillió forinttal tud beszállni a költségekbe, ami pont elegendő ahhoz, hogy újra düböröghessen a rock.

“Ez a fesztivál már Pécshez tartozik, szerves része a nyári partikínálatnak. Hozzánk nőtt tehát, és azt akartuk, hogy ez így is maradjon.” – mondja Csizi Péter alpolgármester, aki egyébként már évek óta „bábáskodik” a fesztivál körül, ott segít, ahol tud. Elmondása szerint a város nincs a legjobb anyagi helyzetben, de sikerült ennyi pénzt félretennie a malomvölgyi mulatságra. A rendezvény szervezője szerint ez az ötmilliós összeg pont elegendő arra, hogy jövőre is megörvendeztethessék a rockkedvelőket Magyarország legolcsóbb fesztiválján.

Egyelőre túl sok információt még nem árultak el a lebonyolítók, annyit azonban tudni, hogy a szokásos módon, négy nagyszínpadon zengenek majd a szólamok, még mindig a pénztárca kímélő lesz, és nagyobb sztárok látogatnak majd el, mint eddig valaha. Köztük lesz egy New York-i hardcore legenda is, valamint a már említett svéd Marduk együttes.