Újabb 13 név! - Socfest

Újabb 13 név!

Olvasási idő: 2 perc

A múlt héten bejelentett Cannibal Corpse, Powerwolf és a GBH mellé csatlakozik egy folk metal, egy death metal, valamint egy metal core zenekar. Az első rendszeres visszatérő zenekar Magyarországra, a második tudtommal még nem járt hazánkban, a harmadik idén májusban a Lacuna Coil előtt lépett fel az A38 Hajón. Lássuk a neveket!

Vitorlát bonts, rumot a kézbe, érkezik az Alestorm csapata! A magyar gitárossal működő kalózmetalos brigád jövő nyárra a tőlük megszokott jó hangulatú bulit ígéri. Számomra is megunhatatlan, már többször jártam fellépésükön (a legelső talán a 2012-es Rockmaraton volt) amelyekről itt olvashattok bővebben: Barba Negra, FEZEN.

A death metal fanok újra örülhetnek, a holland ikon, az Asphyx 1987 óta változatlan lendülettel működik, tavaly karrierjük egyik legváltozatosabb korongjával jelentkeztek – kaszabolás lesz júliusban a színpadon, az biztos! – olvasható a fesztivál Facebook oldalán.

A női frontvonalas kelet-európai metalzenekarok körében egyre komolyabb nevet szerez magának az Infected Rain – a moldáv csapat Lénával az élen a Rockmaratonon is biztos szerez pár új rajongót. Annak ellenére, hogy én nem rajongok ezért a stílusért, még engem is levettek a lábamról májusban, amikor a Lacuna Coil előtt léptek fel. Arról a buliról erre a linkre kattintva tudtok olvasgatni.

A hazai felhozatal is bővült természetesen, már 20 zenekarról tudjuk biztosan, hogy 2018-ban is jelen lesznek a fesztiválon: Angerseed, Apey & the Pea, AMD, Christian Epidemic, Don Gatto, Dorothy, Krampüs, Moon and the Nightspirit, Nova Prospect, Ossian, Perihelion, PETOFI, Pokolgép, Prosectura, Road, Sear Bliss, Sleepless, Tales of Evening, Watch my Dying, Zorall.

Bérletek november 6-ig éjfélig még 13 900 Ft-ért kaphatóak SZÉP-Kártyával is, utána egy ezressel emelkedik az ár.