Sorbanállós sörgyárlátogatás - Socfest

Sorbanállós sörgyárlátogatás

Olvasási idő: 2 perc

Megközelítőleg ötezren buliztak a második alkalommal megrendezett DreherFeszten augusztus 29-én. A sörgyár erre az egyetlen napra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Lehetett magunknak csapolni, múzeumot látogatni, Kaukázusra, Magashegyire és PASO-ra bulizni. Meg persze különleges söröket kóstolni, hatalmas sorbanállások árán.

DreherFeszt2015_small6A gyárak sajátos hangulatot árasztanak , ezért kíváncsian vártuk, mit tud a Dreher Fest, még az sem riasztott vissza bennünket, hogy Kőbányára kell kimennünk ezért az élményért. Fél hat körül már rengetegen voltak, hiszen a Kaukázus hatkor kezdett.  A gyárudvar közepén felállított nagyszínpadon, a koncerteket a hatalmas silókra vetítették ki vászon helyett. Már besötétedett, és a második-harmadik korsó környékén spiccesen andalogtunk a Magashegyi Undergroundra, a tízkor színpadra lépő PASO Plays Covers pedig igazi buliarénává változtatta a sörfőzdét.

Megkóstoltuk a Dreher kifejezetten erre a bulira kifejlesztett, boltban még nem kapható új söreit. Nekem a pikáns, fűszeres aromájú Dreher Felfedező jött be a legjobban. A bodzás jellegű Floral és a kesernyés, ugyanakkor gyümölcsös ízvilágúként jellemzett Dreher Kalandor engem egy átlagos gyümölcsös sörre emlékeztett inkább, némi friss beütéssel, nem tartottam igazán különlegesnek. Emellett csapoltak még Dreher Classicot, szűretlen, pasztőrizetlen sört, nitrogénes Bakot, ezzel kölcsönözve az ismert barna sörnek némi Guinness-es beütést. Az én abszolút kedvencem azonban a Hidegkomlós volt, ezt a citrusos aromakomlóval dúsított, a kézműves sörök világát is felidéző nedűt a tavalyi DreherFeszten mutatták be, és akkora népszerűségnek örvendett, hogy idén már a boltok polcain is elérhető.

DreherFeszt2015_small1(1)A koncertek mellett négy DJ-parti,  öt egyedi romkocsma, és speciális sörgyári programok várták a közönséget. Hozzávetőlegesen minden hatodik vendég részt vett a Főzőház Túrán. (Mi nem, mert söröztünk).  A Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző helyszínen a sörgyártás kulisszatitkait tanulmányozhatták az érdeklődők. Az újdonságnak számító Csapold Magad! ugyancsak népszerűnek bizonyult, hiszen itt mindenki elsajátíthatta a csapolás alapjait, ráadásul a kiválasztott sörkülönlegesség karakterének megfelelő tematikus háttérfalak előtt fotó is készült a csaposról és munkájának eredményéről.

A rendkívül kedvező árú 1500 Ft-os belépő mellé ajándék söröskuponok is jártak, a 400 Ft-os korsónkénti ár szintén nem volt vészes. Az egyetlen negatívumot a sorok hosszúsága jelentette, egy újabb adagért nem ritkán 40-50 percet álltunk sorba, ez az idő pont elég volt arra, hogy kijózanodjunk és lemaradjunk a koncert nagy részéről. Egy ilyen volumenű rendezvénytől azt vártam volna, hogy sokkal több csapossal dolgoznak, akik ráadásul igazi profik.

„Rendkívül különleges élmény számunkra is ez a fesztivál, hiszen nem csak átalakul és megelevenedik a fények, romkocsmák, koncertek, programok által a gyár, hanem ott láthatjuk őket vendégül, ahol nap mint nap készítjük számukra a söröket. Egyet már most megígérhetek: jövőre dupla ennyi sörcsappal és csapossal készülünk! A közönség választásaira pedig érdemes odafigyelni és megbízni a döntéseiben, hiszen például a tavalyi fesztivál kedvenc sörét, a Dreher Hidegkomlóst idén júniusban bevezettük a kereskedelmi piacra is, és minden várakozást felülmúlt a teljesítménye a szezonban” – összegezte a tapasztalatokat Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere.