alma - Socfest

alma

Kópé, itt a káposzta!

A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!

Mora' 2013. február 22 Tipp Hopp Három

Karácsonyi étvágycsinálók

Ha túléljük a világvégét, akkor jöhet a Karácsony! Ezúttal ajándéknak is tökéletes ételekkel kedveskedek nektek. Chilizselé Hozzávalók 8 négyfelé vágott, kimagozott pirospaprika 4 félbevágott, friss, kimagozott chili 1 durvára vágott hagyma 2 durvára vágott fokhagymagerezd 2,5 dl víz 2,5 dl fehérborecet 1,5 teáskanál só 45 dkg befőzőcukor 1,3 dkg pektin A paprikát héjával felfelé tegyük…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 14

Kicsi gesztenye…

Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 30

Alma mater

A mai receptek főszereplője az alma, ami ugyan (mint szinte minden manapság) egész évben kapható, de ősszel szezonális igazán. Ezen a hétvégén egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokat ajánlok, nem csak főiskolásoknak, egyetemistáknak.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 06

Édesem, köményem-avagy az édeskömény formái

Aki kóstolta már valaha az ánizsos beütésű édesköményt, nem tudja többé kitörölni annak jellegzetes ízét. Magyarországon méltatlanul mellőzik (vagy mellőzték?), pedig nagyon jól illik a különböző húsokhoz, pláne a sertéshez, ráadásul meglehetősen széles a konyhai felhasználása is. Ennek bizonyítására három különböző típusú ételt mutatok be: egy párolt-és egy rakott fogást, valamint egy salátát.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. szeptember 14