fokhagyma - Socfest

fokhagyma

Kukorica – a nyár zöldsége

A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 09

Pati-pati-patisszon

Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 05

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.

Mora' 2013. június 28 Tipp Hopp Három

Szerelmes receptek

A Valentin napot ünnepelni a hétvégén is lehet, csöndes, romantikus nyugalomban, ráérősen. A szerelmet ünneplőknek és a finom falatokat kedvelőknek egyaránt kínálom e vágyfokozó fogásokat. Chilis gyömbéres édesburgonya leves Hozzávalók 2,5 dl zöldség alaplé 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma gyömbér 3 darab édesburgonya koriander chili só Tegyünk egy fej, vékonyra szeletelt vöröshagymát a zöldség…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 15

Hű téli barátunk, a répa

Télen kevesebb  a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 02

Szilveszteri étkek

Az év utolsó napján senki sem a hosszas főzőcskézéssel szeretné eltölteni az idejét. Mindenki elrendezi a maradék teendőit az Újév előtt, kitakarítja a lakást, készülődik az esti programjára, olyannyira, hogy talán még enni is elfelejt. Ámde a komoly alkoholizálásra fel kell készülni! A virslis csomagok tökéletes vendégváró falatok lehetnek, a párolt lencse felmelegítve is remek…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 29

Karácsonyi Tipp Hopp

 Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 21

Karácsonyi étvágycsinálók

Ha túléljük a világvégét, akkor jöhet a Karácsony! Ezúttal ajándéknak is tökéletes ételekkel kedveskedek nektek. Chilizselé Hozzávalók 8 négyfelé vágott, kimagozott pirospaprika 4 félbevágott, friss, kimagozott chili 1 durvára vágott hagyma 2 durvára vágott fokhagymagerezd 2,5 dl víz 2,5 dl fehérborecet 1,5 teáskanál só 45 dkg befőzőcukor 1,3 dkg pektin A paprikát héjával felfelé tegyük…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 14

Lampion és libatoll

A Márton-napról már valószínűleg mindenki hallott. Nekünk az általános iskolában lampionokat kellett készíteni technika órán, hogy este azzal vonulhassunk végig a szemközti templomban. Kár, hogy a hagyományokat nem örökítettük át a gasztronómiában is. Na, ezt a hibát most orvoslom!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 09