főzés - Socfest

főzés

EFOTT 2017 élménybeszámoló – nemzenei programok

Tavaly egy péntek-szombat-vasárnap erejéig már sikerült tesztelni ezt a fesztivált, a 2016-os és az idei élmények is arról tanúskodnak, hogy az esemény egyre jobban felzárkózik a nagyok sorába, míg közben megőrzi családias jellegét. Kevés külföldivel találkoztunk, a Sziget-rendezvényeken megszokott hömpölygő tömeg is leginkább a pénteki napra volt jellemző, az árakat abszolút rendben találtuk, az infrastruktúra,…

Dorka Anett | EFOTT | 2017 - Velence | 2017. augusztus 01

Ustipci – amikor már tényleg semmi sincs otthon

Mainzban megismerkedtem egy horvát lánnyal, Ernával. Kiderült, hogy amúgy bosnyák, csak a háború alatt menekültek át Horvátországba. Zágrábból jött ki egy félévet tanulni, és utána visszatért Mainzba, másfél éve itt él. Örökké hálás leszek neki, mivel tőle tanultam meg azt a receptet, ami már nem egyszer mentett meg az éhhaláltól. Az ustipci ugyanis pont az…

Tamási Rebeka | Gasztronómia, Rebeka a fritzeknél | 2016. február 29

Az étel, ami feltölt

A magyarok egyik kedvenc étele – ki ne evett volna már? Ki ne ismerné jellegzetes megjelenését, illatát, ízét?De vajon valóban ismerjük? Meg lehet egyáltalán teljesen ismerni a töltött káposztát?

Irodayaak | Gasztronómia | 2015. augusztus 25

Liget Dzsembori

Az esemény főszervezője a Liget Club & Bar karöltve a Városkommunikáció Bloggal és a Budapest Bike Maffia csapatával, akik azért küzdenek, hogy a problémákkal élőket segítsék.

| Programajánló | 2014. június 27

Nyiss éttermet egy napra!

Régi álmod, hogy legyen egy saját éttermed? Szeretsz főzőcskézni és ezt a tudományodat megosztanád mindenkivel? Most megteheted! Nyiss éttermet egy napra a Restaurant Day keretein belül november 17-én! Ezen a napon megvalósíthatod az álmaidat, és megnyithatod saját kifőzdédet, sütibárodat, kávézódat. Nem csak egy jó buli lehet, hanem igazi kihívás, aminek megvalósításához adunk néhány tippet. (Mindezt…

Petik Tibor | Gasztronómia | 2012. november 15

Frissen sült szerződés

Úgy éreztem, mintha karikatúra lenne, mintha a franciák odapörkölnék maguknak: „mi sznobok vagyunk”. Na, nem olyan vészes a helyzet. Igazából az Én, a séf című film kellemes, vasárnap esti konyhakomédia, egy csepp romantikával és a köténykés Jean Reno-val fűszerezve.

Mora' | Film | 2012. november 12

Cseresznyés ínyencségek

Az epret megpróbáltam változatosabban feltüntetni, a cukkinis receptek a kalória szegénységre mentek rá, ezek a receptek a cseresznyés ételek bizarr oldalát tükrözik.Legalábbis az utolsó kettő.Jó étvágyat hozzá!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. június 16