zeller - Socfest

zeller

Disznóságok

A legtöbb disznóvágásra általában télvíz idején kerül sor. Mi is készültünk, méghozzá három olyan recepttel, amit könnyen elkészíthet az is, aki boltban veszi a hozzávalókat.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2014. január 19

Pati-pati-patisszon

Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 05

Újból újat

Újra itt van a krumpliszezon! Olcsón és nagy mennyiségben vásárolhatjuk meg a pöttöm, héjastól is megsüthető burgonyákat. Arra buzdítok mindenkit, élvezze ki a jó idő adta lehetőségeket, és sütögessen a szabadban! Akik mégsem így döntenek, azoknak ajánlok 3 hagyományosabb krumplis fogást.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. június 14

Édesem, köményem-avagy az édeskömény formái

Aki kóstolta már valaha az ánizsos beütésű édesköményt, nem tudja többé kitörölni annak jellegzetes ízét. Magyarországon méltatlanul mellőzik (vagy mellőzték?), pedig nagyon jól illik a különböző húsokhoz, pláne a sertéshez, ráadásul meglehetősen széles a konyhai felhasználása is. Ennek bizonyítására három különböző típusú ételt mutatok be: egy párolt-és egy rakott fogást, valamint egy salátát.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. szeptember 14