Gasztronómia - Socfest

Gasztronómia

Vendégváró nyalánkságok

A vendégvárás gyakran sós ételekkel képzelhető el, nyilván a kötelezően (vagy nem kötelezően) elfogyasztott alkohol miatt. Pedig édességből is rengeteg lehetőség van, amit érdemes elkészíteni. A mostani receptek nagy adagokra íródtak, hogy ne kelljen számolgatással bajlódni. Szerintem így sem lesz elég…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 18

Vendégváró sósságok

A szilveszter után még jó pár hónapig inni és enni kell az Újév tiszteletére. Ez sok embert, sok ételt és sok italt jelent. Hogy megkönnyítsem a dolgot, három olyan vendégváró fogást javaslok, amikből gyorsan és könnyen készíthetünk nagyobb adagot is. Így már csak a társaságot kell összeverbuválni, a piáról meg gondoskodjanak a haverok.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 11

Szilveszteri étkek

Az év utolsó napján senki sem a hosszas főzőcskézéssel szeretné eltölteni az idejét. Mindenki elrendezi a maradék teendőit az Újév előtt, kitakarítja a lakást, készülődik az esti programjára, olyannyira, hogy talán még enni is elfelejt. Ámde a komoly alkoholizálásra fel kell készülni! A virslis csomagok tökéletes vendégváró falatok lehetnek, a párolt lencse felmelegítve is remek…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 29

Karácsonyi Tipp Hopp

 Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 21

Karácsonyi étvágycsinálók

Ha túléljük a világvégét, akkor jöhet a Karácsony! Ezúttal ajándéknak is tökéletes ételekkel kedveskedek nektek. Chilizselé Hozzávalók 8 négyfelé vágott, kimagozott pirospaprika 4 félbevágott, friss, kimagozott chili 1 durvára vágott hagyma 2 durvára vágott fokhagymagerezd 2,5 dl víz 2,5 dl fehérborecet 1,5 teáskanál só 45 dkg befőzőcukor 1,3 dkg pektin A paprikát héjával felfelé tegyük…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 14

Ünnepi hangulatban a naranccsal

A Mikulást magunk mögött hagyva, ideje felkészülni a nagy ünnepre, a Karácsonyra. Furcsa mód, egyik legjellemzőbb téli gyümölcsünk a narancs, ami nem csak nyersen, önmagában finom. Az itt leírt előétel rendhagyó összeállítás, de érdemes kipróbálni az egész menüsort.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 07

Kicsi gesztenye…

Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 30

Megpróbáltuk végigenni!

A november 17-ei Restaurant Day-en megpróbáltuk a lehetetlent. Három fős csapatunk szombat délután elindult, hogy kipróbálja a rendezvény során nyílt nyolc budapesti éttermet. A siker nem volt teljes, de mi nagyon jól szórakoztunk. Elsőre olyan egyszerűnek tűnt az egész. Később azért kiderült, hogy már a tervezés sem az. Nyolc helyszín, amik nagyjából a Nagykörút mentén…

Petik Tibor | Gasztronómia | 2012. november 26

Bűzbomba télire

Miután a múlt héten felébresztettük Csipkerózsikát, most el is üldözzük egy kis hagymaszaggal. Ezen a héten a vöröshagyma kerül a reflektorfénybe. De mire is jó pontosan ez a zöldség? Kitisztítja a hörgőket, enyhíti az arcüregekben lévő dugulást, csökkenti a légutak gyulladásos folyamatait, valamint a másodlagos baktériumfertőzéseket is képes legyőzni.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 23