Tipp Hopp Három - Socfest

Tipp Hopp Három

Hol vannnak a tojások?

A tökéletes fehérjeforrás, a tojás elmaradhatatlan minden konyhából, de általában csak mellékszerepet osztanak neki, vagy méltatlan módon szolgálják fel. Pedig nagyon hűséges társ, és szeret a középpontban lenni. Ezt a mostani receptekkel be is bizonyítom.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. március 24

Kópé, itt a káposzta!

A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!

Mora' 2013. február 22 Tipp Hopp Három

Szerelmes receptek

A Valentin napot ünnepelni a hétvégén is lehet, csöndes, romantikus nyugalomban, ráérősen. A szerelmet ünneplőknek és a finom falatokat kedvelőknek egyaránt kínálom e vágyfokozó fogásokat. Chilis gyömbéres édesburgonya leves Hozzávalók 2,5 dl zöldség alaplé 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma gyömbér 3 darab édesburgonya koriander chili só Tegyünk egy fej, vékonyra szeletelt vöröshagymát a zöldség…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 15

Farsangi falatok

Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 08

Hű téli barátunk, a répa

Télen kevesebb  a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 02

Dobos, a hungarikum

Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 26

Vendégváró nyalánkságok

A vendégvárás gyakran sós ételekkel képzelhető el, nyilván a kötelezően (vagy nem kötelezően) elfogyasztott alkohol miatt. Pedig édességből is rengeteg lehetőség van, amit érdemes elkészíteni. A mostani receptek nagy adagokra íródtak, hogy ne kelljen számolgatással bajlódni. Szerintem így sem lesz elég…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 18

Vendégváró sósságok

A szilveszter után még jó pár hónapig inni és enni kell az Újév tiszteletére. Ez sok embert, sok ételt és sok italt jelent. Hogy megkönnyítsem a dolgot, három olyan vendégváró fogást javaslok, amikből gyorsan és könnyen készíthetünk nagyobb adagot is. Így már csak a társaságot kell összeverbuválni, a piáról meg gondoskodjanak a haverok.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 11

Szilveszteri étkek

Az év utolsó napján senki sem a hosszas főzőcskézéssel szeretné eltölteni az idejét. Mindenki elrendezi a maradék teendőit az Újév előtt, kitakarítja a lakást, készülődik az esti programjára, olyannyira, hogy talán még enni is elfelejt. Ámde a komoly alkoholizálásra fel kell készülni! A virslis csomagok tökéletes vendégváró falatok lehetnek, a párolt lencse felmelegítve is remek…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 29

Karácsonyi Tipp Hopp

 Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 21