5 tipp, hogy könnyebb legyen a táska - Socfest

5 tipp, hogy könnyebb legyen a táska

Olvasási idő: 3 perc

Az utolsó nagy feladat indulás előtt a pakolás. Egy heti cuccot be kell zsúfolni egy viszonylag kis helyre, ami mellé a szerszámok, pipere cikkek és minden apróságnak be kell férni. Íme néhány tipp:

1. Szállítson a bicikli!

Sokan irtóznak a csomagtartótól, mert csúnya, zajos és még nehéz is. Sokan úgy vannak vele, hogy fölösleges kiadás egy egyhetes kirándulásért az a minimum 10.000 Forint amibe a csomagtartó és a táska kerül (a legolcsóbb helyekkel kalkulálva). Pedig 100%-osan megéri! Egy hétre pakolni egy akkora hátizsákba, amekkorával még kényelmes tekerni, nem lehet. A nagyobb pedig hosszú távon elviselhetetlen, főleg ha beüt a nyári forróság is. Arról nem is beszélve, hogy a kerékpárnak nem fáj, és csak minimálisan lesz nehezebb a tekerés.

Persze felmerül a kérdés, hogy minden megállónál le kell szerelni, ami szerintem nem állja meg a helyét. Arra figyelni kell, hogy nagy értéket ne tartsunk benne. Azokat inkább egy övtáskába vagy egy kormánytáskába pakoljuk, amit könnyedén magunkkal vihetünk egy megállónál.

2. Egy is elég

Ha megnézzük a csapat összes cuccát, rengeteg átfedést találhatunk, amit némi racionalizálás után sokat tud csökkenni. Nem a ruhákkal kell fókuszálni, hanem például a tisztálkodó szerekre. Egy hétre elég egy fogkrém, egy női és egy férfi tusfürdő és egy sampon. Persze itt van egy alapvető kompromisszum, amit meg kell kötni, és természetesen ha valaki nagyon spéci termékkel operál arra ez nehezen vonatkozik. Ugyanez igaz a napvédő krémekre, de a listát lehetne folytatni.

Ugyanígy járjunk el a szerszámokkal és az alkatrészekkel is. Teljesen fölösleges mindenkinek vinni egy fél szerszámkészletet, vagy pumpát. De még az alkatrészekkel sem kell túlzásba esni. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy mindenki egyszerre kap defektet, vagy szakad el a váltóbowdene, így kevesebb is elég lehet belőlük. Viszont ha valamit fel kell használni, próbáljátok pótolni a lehető leghamarabb.

3. A kevesebb néha több

Higgyétek el, tényleg nincs szükség két különböző fürdőruhára, három lábbelire és két kardigánra! Persze nem árt tartalékot is vinni, hátha a moslékra ázott ruhát másnap nem tudod felvenni, de nagyon fontos, hogy ezek ne foglaljanak túl sok helyet. Törölközőből is elég egy! Szerintem kibírható, hogy ha ugyanazt a törcsit kell használni a strandon és zuhanyzáshoz is. Sőt, ezekből érdemes beruházni a nagyon picire összehajtható verzióra.

A manapság oly divatos kapszulagardrób elvét követve, minimális ruhamennyiséget pakoljunk!

4. Ezeket inkább hagyd otthon

A sminkcuccod legjavát. Akámennyire is szeretsz sminkelni, egy nyári kerékpáros túrán nincs túl sok értelme, hacsak nem szereted, ha a szemedbe folyik a fele. Emiatt pedig a sminkeltávolító és a tükör is otthon maradhat. Ugyanez igaz a fiúknál a borotválkozós cuccokra. Maximum egy kicsit borostás leszel, amit még szeretnek si a lányok :)

Fölösleges elektromos kütyüket sem érdemes cipelni. Mivel ez egy társasági esemény, a telefonon kívül se tabletre, se könyvolvasóra nem lesz szükséged. Sőt, igazából a 786 oldalas orosz regény is fölösleges. De a hajszárító és a hajvasaló (és minden ezekhes hasonló, számomra ismeretlen cucc) is az. A hajad megszárad és nem baj, ha hullámos, ne adj’ Isten, kócos.

5. Kaja, pia

Sokan gondolják, hogy otthonól kell vinni mindenféle konzervet, italt estére vagy  csak egy halom rágcsát.Az igazság az, hogy ezek csak a helyet foglalják és a súlyt növelik, mert most már szinte minden nagyobb településen van valami olcsóbbnak mondható szupermarket. Mondjuk nyaralni megyünk, úgyhogy lángos-hekk kombó úgyis elkerülhetetlen.

Ráadásul Balaton körül – ha nem egy menő, fancy helyre ültök be, egészen olcsón is kapható jóféle bor, de kis utánajárással érdekes borospincelátogatással egybekötött kóstolást is intézhettek magatoknak.

Ne feledd: hiába a bicikli cipeli a nagyobb súlyt, azt mi hajtjuk!

Ha még csak tervezed a kirándulást, íme néhány tipp, hogy mit hogyan érdemes:

Socfest | Balaton kör