Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
A körte ugyan eredetileg őszi gyümölcs, manapság egész évben kapható. Az első recept a vendégseregnek remek, de saját magunkat is megörvendeztethetjük vele előételként. A másik kettő pedig kiváló karácsonyi ajándéknak is.
A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.
A Valentin napot ünnepelni a hétvégén is lehet, csöndes, romantikus nyugalomban, ráérősen. A szerelmet ünneplőknek és a finom falatokat kedvelőknek egyaránt kínálom e vágyfokozó fogásokat. Chilis gyömbéres édesburgonya leves Hozzávalók 2,5 dl zöldség alaplé 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma gyömbér 3 darab édesburgonya koriander chili só Tegyünk egy fej, vékonyra szeletelt vöröshagymát a zöldség…
Sajnos a görögdinnye ára már rég nem 50 forint. Ha ma is annyi lenne, az emberek úgy rohamoznák meg az árusokat, mint a világháborúban ételosztáskor az éhezők a leveses bödönt. Viszont nem múlhat el nyár dinnye nélkül, és ha már vettünk, miért ne próbálnánk ki ezeket a (na jó) kicsit bizarr recepteket?