eper

Pezsgőzselé és eperkaviár – ilyen volt a Gourmet Fesztivál

Idén különösen elegáns alapanyagok kerültek főszerepbe a Gourmet Fesztiválon: a gombóc, a kaviár és a pezsgő. Nehéz volt elképzelni, hogy ezeket hogyan valósítják meg, de kreativitásban és választékban nem volt hiány.


2018. május 31 Gourmet Fesztivál | 2018

Átadták az első Gourmet díjat

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebbjén vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén átlépték a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztroprogramra.


Minőségi gasztronómia, határok nélkül

A Gourmet Fesztivál május 18-21. között a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.


2017. március 02 Gourmet Fesztivál | 2017

Desszertek a tűzhelyről

Itt van három remek édesség, amihez elég a gáztűzhely, amellett nagyon finomak és a sütésben gyakorlatlan kéz is jól boldogul e receptekkel.


2015. március 20 Tipp Hopp Három

Májusi dolce vita – érik az eper

Az eper szezonja elég rövid ideig tart, éppen ezért kell megragadni az alkalmat, és “egyet a tálba, kettőt a szájba” módszerrel változatos finomságokat készíteni belőle.


2014. május 23 Tipp Hopp Három

Spárga sokféleképp

Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!


2014. május 01 Tipp Hopp Három

Főzzünk Jamie Oliver-módra!

Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.


2013. december 05 Gasztronómia, Könyv

Könnyed kísértés

A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.


2013. július 12 Tipp Hopp Három

Macaron. Akarom!

Egy hónapja tartották meg a macaron világnapját, ennek örömére a Socfesten is bemutatkoznak ezek a kis kerek finomságok. Ennek a XIV-XV. századból származó desszertnek – amelyet eredetileg maccherone-nak neveztek – nem könnyű az elkészítése. A legjobb megoldás bátran kísérletezgetni, hogy mindenki maga alakítsa ki a tökéletes verziót.


2013. április 20 Tipp Hopp Három

Eperparádé

Végre elérkezett az idő,amikor elfogadható áron juthatunk magyar eperhez. Talán pont a finom íze és a viszonylag rövid szezonja miatt, inkább csak gyorsan bekapjuk, ahelyett, hogy változatos módon felhasználnánk. Pedig érdemes lenne kipróbálni. Itt van 3 recept, ami garantált befutó.


2012. június 01 Tipp Hopp Három