fenyőmag - Socfest

fenyőmag

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!

Mora' 2013. október 18 Tipp Hopp Három

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.

Mora' 2013. június 28 Tipp Hopp Három

Langalló – a magyar udvarló

Egyszer volt, hol nem volt,  valaki kitalálta a kenyérsütést. A langalló, vagyis a kenyérlángos is ezzel egy időben keletkezett. Azóta is az egyik kedvenc magyar tésztaételünk, amit számtalan változatban megkóstolhatunk. A leghagyományosabb feltétek közé a tejföl, a fokhagyma, a hagyma és a bacon sorolható. Variálni jó, mert ez langalló!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 12