Télen kevesebb a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.
Télen kevesebb a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.
Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.
Ha túléljük a világvégét, akkor jöhet a Karácsony! Ezúttal ajándéknak is tökéletes ételekkel kedveskedek nektek. Chilizselé Hozzávalók 8 négyfelé vágott, kimagozott pirospaprika 4 félbevágott, friss, kimagozott chili 1 durvára vágott hagyma 2 durvára vágott fokhagymagerezd 2,5 dl víz 2,5 dl fehérborecet 1,5 teáskanál só 45 dkg befőzőcukor 1,3 dkg pektin A paprikát héjával felfelé tegyük…
A Márton-napról már valószínűleg mindenki hallott. Nekünk az általános iskolában lampionokat kellett készíteni technika órán, hogy este azzal vonulhassunk végig a szemközti templomban. Kár, hogy a hagyományokat nem örökítettük át a gasztronómiában is. Na, ezt a hibát most orvoslom!
A gomba nem véletlenül nyeri el sok húshagyó ember tetszését, hiszen nem tartozik sem a növények, sem az állatok közé. A fehérjéken kívül fontos mikró tápanyagokat tartalmaz, ezért tökéletes húspótló lehet. Emellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Gombás válogatásunk első fejezetében csiperkés receptekkel szolgálok. Konyakos májjal töltött rántott gomba…
Egyszer volt, hol nem volt, valaki kitalálta a kenyérsütést. A langalló, vagyis a kenyérlángos is ezzel egy időben keletkezett. Azóta is az egyik kedvenc magyar tésztaételünk, amit számtalan változatban megkóstolhatunk. A leghagyományosabb feltétek közé a tejföl, a fokhagyma, a hagyma és a bacon sorolható. Variálni jó, mert ez langalló!
Az epret megpróbáltam változatosabban feltüntetni, a cukkinis receptek a kalória szegénységre mentek rá, ezek a receptek a cseresznyés ételek bizarr oldalát tükrözik.Legalábbis az utolsó kettő.Jó étvágyat hozzá!