A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt az idei Gourmet Fesztivál séfjeinek.
A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt az idei Gourmet Fesztivál séfjeinek.
Ha van sajt, tortilla és valami zöldség- vagy húsféle, máris készen állhatunk egy gyors vendégváróra. Előételként és főfogásként is jól működik, csak a mennyiségeken kell változtatni.
A Gourmet Fesztiválon is ez az étel kerül terítékre, többféle változatát ismerhetitek meg, az Onyx séfjei pedig a helyszínen főzik meg kedvenc alapanyagaikból.
A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!
A lecsó tipikusan magyar étel, annak dacára, hogy balkáni eredetű. Kismillió elkészítési módját találták ki a kreatív háziasszonyok és urak, ezért most olyan verziókat mutatok, amik tökéletes fúziót képeznek más konyhák gasztronómiájával.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.
A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.