paradicsom - Socfest

paradicsom

Pasta alla Norma

Ivana, aki a nevével ellentétben olasz, ugyanabban a kollégiumban lakik, mint én. Hamar összebarátkoztunk, és decemberben meghívott magához vacsorára. Nem ért nagy meglepetésként, mikor kiderült, hogy a beharangozott vacsora nem más, mint az olaszoktól megszokott és jól bevált paradicsomos tészta. Nem akartam Ivanát elszomorítani, hogy a két hónap alatt, amit addig Mainzban töltöttem, a konyhai…

Tamási Rebeka | Gasztronómia, Rebeka a fritzeknél | 2016. február 12

Az étel, ami feltölt

A magyarok egyik kedvenc étele – ki ne evett volna már? Ki ne ismerné jellegzetes megjelenését, illatát, ízét?De vajon valóban ismerjük? Meg lehet egyáltalán teljesen ismerni a töltött káposztát?

Irodayaak | Gasztronómia | 2015. augusztus 25

Leporoljuk a pórét

Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2014. május 09

Főzzünk Jamie Oliver-módra!

Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.

Mora' 2013. december 05 Gasztronómia, Könyv

Padlizsánt az asztalra

Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 04

Itt a lecsó, tesó!

A lecsó tipikusan magyar étel, annak dacára, hogy balkáni eredetű. Kismillió elkészítési módját találták ki a kreatív háziasszonyok és urak, ezért most olyan verziókat mutatok, amik tökéletes fúziót képeznek más konyhák gasztronómiájával.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. szeptember 13

Pati-pati-patisszon

Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 05

Szilveszteri étkek

Az év utolsó napján senki sem a hosszas főzőcskézéssel szeretné eltölteni az idejét. Mindenki elrendezi a maradék teendőit az Újév előtt, kitakarítja a lakást, készülődik az esti programjára, olyannyira, hogy talán még enni is elfelejt. Ámde a komoly alkoholizálásra fel kell készülni! A virslis csomagok tökéletes vendégváró falatok lehetnek, a párolt lencse felmelegítve is remek…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 29

Bűzbomba télire

Miután a múlt héten felébresztettük Csipkerózsikát, most el is üldözzük egy kis hagymaszaggal. Ezen a héten a vöröshagyma kerül a reflektorfénybe. De mire is jó pontosan ez a zöldség? Kitisztítja a hörgőket, enyhíti az arcüregekben lévő dugulást, csökkenti a légutak gyulladásos folyamatait, valamint a másodlagos baktériumfertőzéseket is képes legyőzni.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 23

Lampion és libatoll

A Márton-napról már valószínűleg mindenki hallott. Nekünk az általános iskolában lampionokat kellett készíteni technika órán, hogy este azzal vonulhassunk végig a szemközti templomban. Kár, hogy a hagyományokat nem örökítettük át a gasztronómiában is. Na, ezt a hibát most orvoslom!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 09