Rakott krumplileves, bárány lollipop, csigaragu, gasztrobotanika és három Michelin csillag – sok más mellett ezt is kínálja az idei Gourmet Fesztivál, május 30. és június 1. között.
Rakott krumplileves, bárány lollipop, csigaragu, gasztrobotanika és három Michelin csillag – sok más mellett ezt is kínálja az idei Gourmet Fesztivál, május 30. és június 1. között.
Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
A legtöbb disznóvágásra általában télvíz idején kerül sor. Mi is készültünk, méghozzá három olyan recepttel, amit könnyen elkészíthet az is, aki boltban veszi a hozzávalókat.
Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
Azt rebesgetik, hogy nyáron, melegben meleget kell enni. Nos, ha ez így van, akkor az alábbi fogások tökéletesnek bizonyulnak. Ráadásul a karfiol kalóriaszegény, így még a szervezetet sem terheli meg annyira. A karfiolfasírt pedig akár sörkorcsolyának is elmegy.
Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.
Télen kevesebb a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.