Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.
Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.
A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!
Napjainkban egyre nagyobb sikernek örvendenek a kis sütemények. De honnan lehet megkülönböztetni, hogy muffin vagy cupcake van a terítéken? Nem a díszítésen múlik, hanem inkább az elkészítés módján, és azon, milyen alkalommal kerül asztalra. A cupcake alapvetően egy ünnepi, vaj alapú torta, mindig édes és általában díszítve van a teteje. Ezzel szemben a muffin –…
A mai receptek főszereplője az alma, ami ugyan (mint szinte minden manapság) egész évben kapható, de ősszel szezonális igazán. Ezen a hétvégén egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokat ajánlok, nem csak főiskolásoknak, egyetemistáknak.