A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.
A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.
Egy hónapja tartották meg a macaron világnapját, ennek örömére a Socfesten is bemutatkoznak ezek a kis kerek finomságok. Ennek a XIV-XV. századból származó desszertnek – amelyet eredetileg maccherone-nak neveztek – nem könnyű az elkészítése. A legjobb megoldás bátran kísérletezgetni, hogy mindenki maga alakítsa ki a tökéletes verziót.
Az idő sajnos még mindig inkább hasonlít a téli hónapokra, mint az igazi, tavaszi hangulatra, de felejtsük el a kesergést, próbáljuk ki ezeket a tavaszi leveseket inkább!
Húsvétra egy komplett menüsort tálalok fel; előétel, azaz leves, főétel és desszert vár Titeket arra, hogy elkészítsétek!
Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…
Örömmel konstatáltam, hogy hosszú idő után, végre a sütőtökkedvelők szintén felfedezték, hogy nem csak megsütve lehet elfogyasztani ezt a pompázatos zöldséget. Három olyan receptet kerestem, amik egyszerűen elkészíthetőek, és amilyeneket biztos nem kóstoltatok még.
A gomba nem véletlenül nyeri el sok húshagyó ember tetszését, hiszen nem tartozik sem a növények, sem az állatok közé. A fehérjéken kívül fontos mikró tápanyagokat tartalmaz, ezért tökéletes húspótló lehet. Emellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Gombás válogatásunk első fejezetében csiperkés receptekkel szolgálok. Konyakos májjal töltött rántott gomba…