Szabadtéren szeptember végén - Socfest

Szabadtéren szeptember végén

Olvasási idő: 2 perc

Közeledünk ahhoz az időponthoz, amikor a “nyári jellegű” szabadtéri programok már élvezhetetlenek lesznek, de még akad számos érdekes esemény. Szemezgettünk belőlük.

Eleven ősz a Bartókon

Ezen a hétvégén a Bartók Béla út átalakul egy hatalmas művészeti eseménnyé. Idén Finnország lesz a díszvendég, mivel most ünneplik az államalapításuk 100. évfordulóját

Ezért rengeteg klassz programot hozunk nektek egyenesen Finnországból. A háromnapos fesztiválon lesznek kortárs dizájner tárgyak és különleges finn kiállítások, megkóstolhatjátok a finn gasztronómia remekeit, lehet majd floorballozni a Móriczon vagy éppen szaunázni a Gárdonyi téren.

Borfesztivál Óbudán és Újpesten

Budapest két északi városrészében is tartanak borfesztivált, pontosabban szüreti fesztivált, hiszen ősszel azt szokás ünnepelni. Újpesten, szombaton egész napos mulatságon rengeteg táncos programot nézhetünk meg, este pedig a Magashegyi Underground és az Irie Maffia koncertjeire bulizhatunk.

Az Óbudai Bornapok 2017. szeptember 22-24. között lesznek a Fő téren. Egykoron a kerületi hegyvidék lankáin termett borokat kínálták a legendás, kockás abroszos kisvendéglők Óbudán. S bár a gasztronómiai trendek, a borkultúra nagyot változott, az ínyencek mindig is törekedtek arra, hogy a finom falatokkal harmonizáló bort fogyasszanak. Vasárnap este még Budapest Bár koncert is lesz.

Sajnos egyik eseménynek sincs normális Facebook eseménye. :(

Sörfesztivál a Corvin sétányon

A hétvégén immár harmadik alkalommal alakul át a sétány.

Hétvégén utoljára felhabzik a Corvin sétány

Arany EST a Kobuciban

Tudtad, hogy Arany János dalt is írt?!
Olykor még költészetének rajongói is meglepődnek ezen. A neves költő hiába született 200 éve, zenei szerzeményeinek bemutatása ma is igazi szenzáció.
Melódiái szeptember 23-án a Kobuciban ráadásul nem is akármilyen körítéssel csendülnek fel: neves muzsikusok, jazz és blues zenészek, népzenészek tolmácsolják átszűrve, dúsítva, újragombolva, Arany kompozíciót tiszteletben tartva.

Miutcánk Szomszédfesztivál

A Miutcánk egy olyan közösségi felület, ahol közvetlenül a szomszédaiddal ismerkedhetsz, kérhetsz tőlük segítséget, vagy tehetsz felajánlásokat. Hiszen miért is vennél egy létrát, ha a szomszédban van három is, amit kölcsön kérhetsz.

Közösségi játékokra és kooperatív tanulásra épülő SZOMSZÉDTRÉNINGEK az Örkény Színház, a Katona, a Radnóti, a Trafó és az Ódry Színpad játékmestereivel, közösségi alkotás a Café Bábellel.  Tollasozás, slackline, frizbizés, buborékfújás, grillezés, sörözés, ismerkedés, tere-fere, fogócska és bújócska. Heverészés és heherészés. Kínáld meg sütivel a szomszéd pokrócon ülőket, csodáld meg a panorámát és élvezd az őszi napsütést!

10 éves az Instant

Ez ugyan beltéri rendezvény, de nem hagyhatjuk szó nélkül a város egyik legmenőbb romkocsmájának a születésnapját. Bár az esemény leírását olvasva hamar kiderül, hogy a hely még csak 9 éves, de annyira komolyan veszik a 10. születésnapjukat, hogy az egy évvel korábbit is meg kell ünnepelni. De talán a számok nem is számítanak egy ilyen, rengeteg dolgot megélt ikonikus helynél. A lényeg az ünneplés és a buli.

Ja és persze az a kuriózum, hogy fellép a NEO. Az a zenekar, ami az elektronikus élő zenének elég meghatározó alakja volt, aki összerakott a Kontroll filmzenéje mellett rengeteg slágert is, és aki igen ritkán koncertezik. De most a színpadra lépnek és várhatóan egy hatalmas bulit csapnak.