Gasztronómia

Saláta, mint laktató fogás?

A salátáról a legtöbb embernek még manapság is a nyúlkaja, meg az önkínzó fogyókúra jut eszébe. Pedig nem pusztán köretként működik, önálló és finom fogásként is az asztalra kerülhet. Ezt három remek recepttel is bizonyítom.   Csirkés Cézár-saláta Hozzávalók 1 fej jégsaláta vagy római saláta 10-15 dkg cheddar sajt 25 dkg csirkemell 2 szelet rozskenyér…

Mora' 2012. augusztus 17 Tipp Hopp Három

A dinnye alternatívái

Sajnos a görögdinnye ára már rég nem 50 forint. Ha ma is annyi lenne, az emberek úgy rohamoznák meg az árusokat, mint a világháborúban ételosztáskor az éhezők a  leveses bödönt. Viszont nem múlhat el nyár dinnye nélkül, és ha már vettünk, miért ne próbálnánk ki ezeket a (na jó) kicsit bizarr recepteket?

Mora' 2012. augusztus 11 Tipp Hopp Három

Kerti parti 2.

 Jöjjön hát a kerti sütögetés második felvonása, ezúttal grill húsokkal! A grillezésben az a legüdvösebb, hogy lehetőségeinknek csak a képzeletünk szab határt (no meg olykor a pénztárcánk). Bátran variáljuk az alapanyagokat, a fűszereket és a köreteket, úgyis csak jól sülhet ki belőle.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. augusztus 06

Kerti parti 1.

Ezen a héten is folytatódik a nyári ételek sora, mégpedig bográcsos ételekkel. Összegyűjtöttem 3 különböző, jellemzően magyar ételt, kimondottan szabad tűzön való elkészítésre. Mivel ezek társasági eseményekre szánt receptek, ezért jó nagy adagok. Célszerű személyre szabni a mennyiségeket.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 29

Paprika és hal

Amikor véletlenül rátaláltam egy tejszínes-lazacos receptre, rögtön tudtam, mi sem lehetne aktuálisabb, mint összerakni két igazán nyári ételt.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 21

Kopasz barátunk-a nektarin

Ha már nyár van, feltétlenül ki kell élveznünk a napsütés előnyeit a pancsoláson kívül. Legjobb ezt a jó szokásunkat a gasztronómiában is kihasználni. Mivel az elmúlt hetek kánikulájában jól jött volna egy kis üdítő desszert, ezért most három nektarinos finomsággal szolgálok.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 13

Újkrumpli – ronda és finom

Kétségtelen, hogy a magyar konyha egyik fő alapanyaga a burgonya. Magyarország legviszontagságosabb, legínségesebb idejében is hű barátunk volt. A háziasszonyok ezért minden kreativitásukat latba vetették, hogy ezt a gyökérgumót változatosan használják fel. Nem véletlen tehát, hogy krumplis receptekben bővelkedünk, hisz a burgonya tökéletes köret, főétel és sós sütemények alapanyaga egyaránt . Ezúttal gasztrobloggerek receptjeit mutatom…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. június 30

Háziburger

A hamburgert mindenki ismeri és szereti. Kinek a gyorséttermi, kinek a sarki büfében kapható ízlik jobban, de bátran állíthatjuk, hogy hamburgerből is a házi a legjobb.

Petik Tibor | Gasztronómia | 2012. június 26

Mendel kedvence- a zöldborsó

A mai zöldborsó a XVI. századtól vonult be az étkezés történetébe, eleinte mint drága különlegesség. Kellemes édes íze miatt hamar közkedveltté vált az emberek körében, de ezenkívül magas a fehérje-és vitamintartalma, továbbá szabályozza a vérnyomást és az emésztési rendellenességeket. Vastartalma révén segít a fáradékonyság, a vérszegénység, az immunrendszerünk átmeneti gyengesége és a tanulási nehézségek esetén.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. június 24

Cseresznyés ínyencségek

Az epret megpróbáltam változatosabban feltüntetni, a cukkinis receptek a kalória szegénységre mentek rá, ezek a receptek a cseresznyés ételek bizarr oldalát tükrözik.Legalábbis az utolsó kettő.Jó étvágyat hozzá!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. június 16