Gasztronómia

Kerti parti 2.

 Jöjjön hát a kerti sütögetés második felvonása, ezúttal grill húsokkal! A grillezésben az a legüdvösebb, hogy lehetőségeinknek csak a képzeletünk szab határt (no meg olykor a pénztárcánk). Bátran variáljuk az alapanyagokat, a fűszereket és a köreteket, úgyis csak jól sülhet ki belőle.


2012. augusztus 06 Tipp Hopp Három

Kerti parti 1.

Ezen a héten is folytatódik a nyári ételek sora, mégpedig bográcsos ételekkel. Összegyűjtöttem 3 különböző, jellemzően magyar ételt, kimondottan szabad tűzön való elkészítésre. Mivel ezek társasági eseményekre szánt receptek, ezért jó nagy adagok. Célszerű személyre szabni a mennyiségeket.


2012. július 29 Tipp Hopp Három

Paprika és hal

Amikor véletlenül rátaláltam egy tejszínes-lazacos receptre, rögtön tudtam, mi sem lehetne aktuálisabb, mint összerakni két igazán nyári ételt.


2012. július 21 Tipp Hopp Három

Kopasz barátunk-a nektarin

Ha már nyár van, feltétlenül ki kell élveznünk a napsütés előnyeit a pancsoláson kívül. Legjobb ezt a jó szokásunkat a gasztronómiában is kihasználni. Mivel az elmúlt hetek kánikulájában jól jött volna egy kis üdítő desszert, ezért most három nektarinos finomsággal szolgálok.


2012. július 13 Tipp Hopp Három

Újkrumpli – ronda és finom

Kétségtelen, hogy a magyar konyha egyik fő alapanyaga a burgonya. Magyarország legviszontagságosabb, legínségesebb idejében is hű barátunk volt. A háziasszonyok ezért minden kreativitásukat latba vetették, hogy ezt a gyökérgumót változatosan használják fel. Nem véletlen tehát, hogy krumplis receptekben bővelkedünk, hisz a burgonya tökéletes köret, főétel és sós sütemények alapanyaga egyaránt . Ezúttal gasztrobloggerek receptjeit mutatom…


2012. június 30 Tipp Hopp Három
Bocs, beleharaptam

Háziburger

A hamburgert mindenki ismeri és szereti. Kinek a gyorséttermi, kinek a sarki büfében kapható ízlik jobban, de bátran állíthatjuk, hogy hamburgerből is a házi a legjobb.


2012. június 26 Gasztronómia

Mendel kedvence- a zöldborsó

A mai zöldborsó a XVI. századtól vonult be az étkezés történetébe, eleinte mint drága különlegesség. Kellemes édes íze miatt hamar közkedveltté vált az emberek körében, de ezenkívül magas a fehérje-és vitamintartalma, továbbá szabályozza a vérnyomást és az emésztési rendellenességeket. Vastartalma révén segít a fáradékonyság, a vérszegénység, az immunrendszerünk átmeneti gyengesége és a tanulási nehézségek esetén.


2012. június 24 Tipp Hopp Három

Cseresznyés ínyencségek

Az epret megpróbáltam változatosabban feltüntetni, a cukkinis receptek a kalória szegénységre mentek rá, ezek a receptek a cseresznyés ételek bizarr oldalát tükrözik.Legalábbis az utolsó kettő.Jó étvágyat hozzá!


2012. június 16 Tipp Hopp Három

Cukkinis cukiságok

A cukkini alacsony kalóriatartalma és kevésbé intenzív íze miatt, nemcsak jól kombinálható alapanyag, de fogyókúrákban és a legtöbb diétában is változatosan alkalmazható. Ez a három recept egy kis ötletadó a nyári előkészületekhez.


2012. június 09 Tipp Hopp Három

Eperparádé

Végre elérkezett az idő,amikor elfogadható áron juthatunk magyar eperhez. Talán pont a finom íze és a viszonylag rövid szezonja miatt, inkább csak gyorsan bekapjuk, ahelyett, hogy változatos módon felhasználnánk. Pedig érdemes lenne kipróbálni. Itt van 3 recept, ami garantált befutó.


2012. június 01 Tipp Hopp Három