Gasztronómia - Socfest

Gasztronómia

3 gyümölcs, 3 hús

A nyár hivatalosan is véget ért, csak az idő csap be minket néha. Még utoljára tankoljunk be gyümölcsökből, és készítsünk belőlük pikáns húsételeket.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. szeptember 07

Paradicsom-ömlengés

Nem tudom ki hogy van vele, én mindig nagyon várom azt az időszakot, amikor a spanyolok paradicsom-dobálást rendeznek és tonnaszámra lehet vásárolni a 200 forint alatti  lecsóparadicsomot. Sajnos ez épp a nyár végét jelenti, de ez a három recept elfeledteti velünk a rossz hírt.   Paradicsom-chutney Hozzávalók 6 paradicsom 1 lilahagyma 3 piros chili 10…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. szeptember 04

Cocktail time

Lassan vége a nyárnak, de a koktélozáshoz soha nincs késő (és túl korán sem). Egy kis ízelítő gyanánt itt van három igazán finom, igazán nyári recept.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. augusztus 26

Saláta, mint laktató fogás?

A salátáról a legtöbb embernek még manapság is a nyúlkaja, meg az önkínzó fogyókúra jut eszébe. Pedig nem pusztán köretként működik, önálló és finom fogásként is az asztalra kerülhet. Ezt három remek recepttel is bizonyítom.   Csirkés Cézár-saláta Hozzávalók 1 fej jégsaláta vagy római saláta 10-15 dkg cheddar sajt 25 dkg csirkemell 2 szelet rozskenyér…

Mora' 2012. augusztus 17 Tipp Hopp Három

A dinnye alternatívái

Sajnos a görögdinnye ára már rég nem 50 forint. Ha ma is annyi lenne, az emberek úgy rohamoznák meg az árusokat, mint a világháborúban ételosztáskor az éhezők a  leveses bödönt. Viszont nem múlhat el nyár dinnye nélkül, és ha már vettünk, miért ne próbálnánk ki ezeket a (na jó) kicsit bizarr recepteket?

Mora' 2012. augusztus 11 Tipp Hopp Három

Kerti parti 2.

 Jöjjön hát a kerti sütögetés második felvonása, ezúttal grill húsokkal! A grillezésben az a legüdvösebb, hogy lehetőségeinknek csak a képzeletünk szab határt (no meg olykor a pénztárcánk). Bátran variáljuk az alapanyagokat, a fűszereket és a köreteket, úgyis csak jól sülhet ki belőle.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. augusztus 06

Kerti parti 1.

Ezen a héten is folytatódik a nyári ételek sora, mégpedig bográcsos ételekkel. Összegyűjtöttem 3 különböző, jellemzően magyar ételt, kimondottan szabad tűzön való elkészítésre. Mivel ezek társasági eseményekre szánt receptek, ezért jó nagy adagok. Célszerű személyre szabni a mennyiségeket.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 29

Paprika és hal

Amikor véletlenül rátaláltam egy tejszínes-lazacos receptre, rögtön tudtam, mi sem lehetne aktuálisabb, mint összerakni két igazán nyári ételt.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 21

Kopasz barátunk-a nektarin

Ha már nyár van, feltétlenül ki kell élveznünk a napsütés előnyeit a pancsoláson kívül. Legjobb ezt a jó szokásunkat a gasztronómiában is kihasználni. Mivel az elmúlt hetek kánikulájában jól jött volna egy kis üdítő desszert, ezért most három nektarinos finomsággal szolgálok.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 13

Újkrumpli – ronda és finom

Kétségtelen, hogy a magyar konyha egyik fő alapanyaga a burgonya. Magyarország legviszontagságosabb, legínségesebb idejében is hű barátunk volt. A háziasszonyok ezért minden kreativitásukat latba vetették, hogy ezt a gyökérgumót változatosan használják fel. Nem véletlen tehát, hogy krumplis receptekben bővelkedünk, hisz a burgonya tökéletes köret, főétel és sós sütemények alapanyaga egyaránt . Ezúttal gasztrobloggerek receptjeit mutatom…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. június 30