Gasztronómia

Ezek a legjobb boros helyek az országban

Kiválasztotta a borszakma az ország legjobb borbárjait és boros szolgáltatásait. A lista alapján megtudhatjuk, melyik étteremben van a legjobb borlap, melyik borbáré a legjobb kínálat, és hol vannak a legjobb boros szálláshelyek. A zsűri jelöltjeiből a közönség választja ki a kategóriagyőztest, a szavazás április 2-ig tart.

| Gasztronómia | 2018. március 22

VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a patinás gyulai Várkertben a Kolbász – és Sódarmustra. A rendezvény, mely minden évben az szezonnyitónak számít a gasztro-kulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és három napos bevezetést kínál a Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába. Ezen a hétvégén minden a finom húsokról és a jókedvről szól!

| Gasztronómia, Programajánló | 2018. február 27

A Várkert Bazárba költözik Kelet-Közép-Európa legelegánsabb boreseménye

Nyolc év után új helyszínt kerestek a VinCE Budapest Wine Show-nak, melyet április 5 és 7 között idén a Várkert Bazárban rendeznek meg. A rendezvényre tucatnyi országból érkeznek kereskedők, hogy közel 200, zömében magyar borászat termékeiből válogassanak. Az eseményen több világszínvonalú Master of Wine szakértő is előadást tart a borvilág legaktuálisabb témáiban.

| Gasztronómia, Programajánló | 2018. február 21

Korlátlan sörkóstolással nyit újra sörhotel

Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén 100 éves szálloda falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk számolatlanul, a csúcsgasztronómia híveit pénteken és szombaton ötfogásos sörvacsora valamint a pazar panorámájú Lakosztályétterem várja, vasárnap pedig egy izgalmas Sörbrunch, korlátlan étel- és italfogyasztással.

| Gasztronómia, Programajánló | 2018. február 06

Pilisi Kavalkád-Fánkfesztivál

A Pilisi Szlovákok Központjában feledhetetlen programokkal kívánják a téli időszak lezárását és a tavaszvárást emlékezetessé tenni a családok számára. A farsangi időszak már időtlen idők óta a felhőtlen szórakozás ideje, amelynek megkoronázása egy igazi farsangi mulatság. Február második hétvégéjén a 11. alkalommal rendezik meg a Pilisi Kavalkád- -Fánkfesztivált.

| Fesztivál, Gasztronómia, Programajánló | 2018. január 28

Viszkis burger készült a Zingben

A Viszkis című mozifilm ihlette az ország első whiskey-s burgerét, amelyet a filmmel egy időben mutat be a Zing. A burgert először Szalay Bence, a Viszkis főszereplője készítette el és kóstolta meg a film bemutatója előtti napon, a Zing étteremnyitása alkalmából.

| Gasztronómia | 2017. november 22

Liba landolt a Gellért előtt

Egy kifejlett liba szállt le a Danubius Hotel Gellért előtti téren, majd komótosan betotyogott Budapest egyik legszebb szállodaépületébe. Pont jókor, mert két hét múlva kezdődik a legnagyobb budapesti Márton napi Borfesztivál.​

| Gasztronómia | 2017. október 25

Mit hoz ki a bűvös 7-esből a Gellért?

Széll Tamás, a hazai gasztro-hősök legnagyobb figurája, aki bebizonyította a világnak, hogy a magyar szakácsok is művészi szinten mozognak “Kulináriában”, a Danubius Hotel Gellért Márton napi Borfesztiválján mutatja meg a fine dining rejtelmeit, de ott lesznek a Gerbeaud, Gundel, Gellért aranyhármas séfjei is, folyik majd a bor és habzik a sör, csak győzzük meginni. Mindez…

| Gasztronómia, Programajánló | 2017. október 19