A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
Ha sikerül egészen olcsón hozzájutnotok az almához, tankoljatok be, és próbáljátok ki ezeket a recepteket! Megint igyekeztem a főszereplőnket, ezúttal az almát változatosan bemutatni. Egy kis alkohol, hús mellé finom szósz és almás fasírt a mai ajánlatom.
Egy hónapja tartották meg a macaron világnapját, ennek örömére a Socfesten is bemutatkoznak ezek a kis kerek finomságok. Ennek a XIV-XV. századból származó desszertnek – amelyet eredetileg maccherone-nak neveztek – nem könnyű az elkészítése. A legjobb megoldás bátran kísérletezgetni, hogy mindenki maga alakítsa ki a tökéletes verziót.
Az idő sajnos még mindig inkább hasonlít a téli hónapokra, mint az igazi, tavaszi hangulatra, de felejtsük el a kesergést, próbáljuk ki ezeket a tavaszi leveseket inkább!
Húsvétra egy komplett menüsort tálalok fel; előétel, azaz leves, főétel és desszert vár Titeket arra, hogy elkészítsétek!
A tökéletes fehérjeforrás, a tojás elmaradhatatlan minden konyhából, de általában csak mellékszerepet osztanak neki, vagy méltatlan módon szolgálják fel. Pedig nagyon hűséges társ, és szeret a középpontban lenni. Ezt a mostani receptekkel be is bizonyítom.
A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!
A Valentin napot ünnepelni a hétvégén is lehet, csöndes, romantikus nyugalomban, ráérősen. A szerelmet ünneplőknek és a finom falatokat kedvelőknek egyaránt kínálom e vágyfokozó fogásokat. Chilis gyömbéres édesburgonya leves Hozzávalók 2,5 dl zöldség alaplé 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma gyömbér 3 darab édesburgonya koriander chili só Tegyünk egy fej, vékonyra szeletelt vöröshagymát a zöldség…
Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…
Mindenki ismeri az ünnepi vásárokról, piacról, vagy csak egyszerűen a kocsmákból. Amikor beköszönt a december és közeleg a Karácsony, megjelennek a főzőmesterek és mesternék, akik a tél távoztával tovaállnak. De miért ne innánk máskor is? Csak mert nem árulják? Pedig nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni otthon sem, csupán egy jó recept kell. Azzal a felkiáltással…