Hamarosan itt a szüret ideje, ami a borokról szól. De az alkoholos fogásokat az év bármelyik szakában fel lehet szolgálni.
Hamarosan itt a szüret ideje, ami a borokról szól. De az alkoholos fogásokat az év bármelyik szakában fel lehet szolgálni.
2015-ben újra összegyűlik a gasztró világ apraja-nagyja. Minőségi borokat, kézműves söröket és ínycsiklandó falatokat kóstolhatunk meg a Millenárison május 21. és 24. között.
Az idei Gourmet Fesztivál főszereplője a paprikás csirke lesz, de sok egyéb íncsiklandó falat kerül terítékre.
Ha van sajt, tortilla és valami zöldség- vagy húsféle, máris készen állhatunk egy gyors vendégváróra. Előételként és főfogásként is jól működik, csak a mennyiségeken kell változtatni.
Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
Mai kínálatom nem más, mint a Bibliában is megemlített, ősi gyümölcs, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is, és alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.
Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.
Ha sikerül egészen olcsón hozzájutnotok az almához, tankoljatok be, és próbáljátok ki ezeket a recepteket! Megint igyekeztem a főszereplőnket, ezúttal az almát változatosan bemutatni. Egy kis alkohol, hús mellé finom szósz és almás fasírt a mai ajánlatom.
A lecsó tipikusan magyar étel, annak dacára, hogy balkáni eredetű. Kismillió elkészítési módját találták ki a kreatív háziasszonyok és urak, ezért most olyan verziókat mutatok, amik tökéletes fúziót képeznek más konyhák gasztronómiájával.
Ha itt a nyár, a kerti sütés vár! De hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek a szabadtéri tűzről a gyomrunkba, mutatok három igazán remek pácot.