Az öt fő sörfajta számtalan alfajának csak töredékét vehetjük meg az üzletekben, de az igazán finom és különleges söröket nem az élelmiszerboltok és szupermarketek polcain találjuk meg.
Az öt fő sörfajta számtalan alfajának csak töredékét vehetjük meg az üzletekben, de az igazán finom és különleges söröket nem az élelmiszerboltok és szupermarketek polcain találjuk meg.
Egy-egy fesztivál alkalmával, vagy csak a nagy nyári melegben a strandon pihenve is rengeteg sört fogyaszt a magyar nép. De tudjuk, hogy miből készül, és hogyan kóstolhatjuk a profikhoz hasonlóan?
A hagyományos főtt sonkán és – tojáson kívül még számtalan lehetőségünk van, hogy valami igazán finomat készítsünk Húsvétra. Összeszedtünk pár receptet számotokra.
A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!
A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!
Egyszer volt, hol nem volt, valaki kitalálta a kenyérsütést. A langalló, vagyis a kenyérlángos is ezzel egy időben keletkezett. Azóta is az egyik kedvenc magyar tésztaételünk, amit számtalan változatban megkóstolhatunk. A leghagyományosabb feltétek közé a tejföl, a fokhagyma, a hagyma és a bacon sorolható. Variálni jó, mert ez langalló!