Rakott krumplileves, bárány lollipop, csigaragu, gasztrobotanika és három Michelin csillag – sok más mellett ezt is kínálja az idei Gourmet Fesztivál, május 30. és június 1. között.
Rakott krumplileves, bárány lollipop, csigaragu, gasztrobotanika és három Michelin csillag – sok más mellett ezt is kínálja az idei Gourmet Fesztivál, május 30. és június 1. között.
A rakott krumpli mára megszokott magyar fogássá lett. Talán sokan nem is gondolják, milyen régóta van jelen a hazai étlapokon; már a 19. század közepén is gyakorta tálalták.
Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál a Millenárison. A séfeket a rakott krumpli foglalkoztatja majd a saját fogásaik bemutatása mellett.
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
Azt rebesgetik, hogy nyáron, melegben meleget kell enni. Nos, ha ez így van, akkor az alábbi fogások tökéletesnek bizonyulnak. Ráadásul a karfiol kalóriaszegény, így még a szervezetet sem terheli meg annyira. A karfiolfasírt pedig akár sörkorcsolyának is elmegy.
Újra itt van a krumpliszezon! Olcsón és nagy mennyiségben vásárolhatjuk meg a pöttöm, héjastól is megsüthető burgonyákat. Arra buzdítok mindenkit, élvezze ki a jó idő adta lehetőségeket, és sütögessen a szabadban! Akik mégsem így döntenek, azoknak ajánlok 3 hagyományosabb krumplis fogást.
A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!
A szilveszter után még jó pár hónapig inni és enni kell az Újév tiszteletére. Ez sok embert, sok ételt és sok italt jelent. Hogy megkönnyítsem a dolgot, három olyan vendégváró fogást javaslok, amikből gyorsan és könnyen készíthetünk nagyobb adagot is. Így már csak a társaságot kell összeverbuválni, a piáról meg gondoskodjanak a haverok.