Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.
Az alábbi fogások minden alkalommal ünnepi hangulatot kölcsönöznek. A mazsolát ugyan sokan nem szeretik, vagy csak önmagában eszik meg, de bemutatok három olyan receptet, amelyben harmonizáló elemként szolgál.
A cékla méltán elismert a népi gyógyászatban, köszönhetően rengeteg pozitív tulajdonságának. Azon túl, hogy mennyi előnye van, finom, és bár leginkább savanyúságként ismerjük, de egy sokféleképpen elkészíthető salátanövény.
A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!
Mai kínálatom nem más, mint a Bibliában is megemlített, ősi gyümölcs, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is, és alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.
A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!