Aki kevésbé ismert magyar borokkal szeretne találkozni, a kulináris élvezeteket pedig kiállításokkal és koncertekkel fűszerezné, az feltétlenül nézze meg a VinoPiano-t. Interjú az ötletgazdákkal.
Aki kevésbé ismert magyar borokkal szeretne találkozni, a kulináris élvezeteket pedig kiállításokkal és koncertekkel fűszerezné, az feltétlenül nézze meg a VinoPiano-t. Interjú az ötletgazdákkal.
A gyári jeges tea olyannyira része lett a mindennapjainknak, hogy elfelejtjük, mi is készíthetünk ilyet. Mutatunk 3 receptet, amik egy kis alkohollal feltuningolva party-italok is lehetnek.
Az eper szezonja elég rövid ideig tart, éppen ezért kell megragadni az alkalmat, és “egyet a tálba, kettőt a szájba” módszerrel változatos finomságokat készíteni belőle.
Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.
A vegán étrend a legszigorúbb megkötésekkel jár, mai receptjeink e köré épülnek. A vegánok nem hajlandóak semmilyen állati eredetű terméket enni, így még a mézet is elhagyják. De a vegetarianizmusnak több fajtája létezik. Gyorstalpaló következik, azoknak, akik nem ismerik.
A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.
A Mikulást magunk mögött hagyva, ideje felkészülni a nagy ünnepre, a Karácsonyra. Furcsa mód, egyik legjellemzőbb téli gyümölcsünk a narancs, ami nem csak nyersen, önmagában finom. Az itt leírt előétel rendhagyó összeállítás, de érdemes kipróbálni az egész menüsort.