édesség - Socfest

édesség

Megkóstoltuk az Ország Tortáját

Az Országházban bemutatták Magyarország Tortáját, Magyarország Cukormentes Tortáját és a Honvédség Tortáját, amiket meg is kóstolhattunk. Idén a sárgabarack és a körte nyerte el a zsűri kegyeit.

Mora' | Gasztronómia | 2015. augusztus 05

Visszanyal a fagyi

Mivel hamarosan itt a második Magyar kézműves fagylalt napja, úgy döntöttünk, ideje megmutatnunk, honnan is ered ez a hűsítő édesség, és hogyan alakult a “pályafutása”.

Mora' | Gasztronómia | 2014. május 06

Könnyed kísértés

A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 12

Farsangi falatok

Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 08

Ha farsang, akkor fánk!

Csörögefánk A farsang csak a fánkkal lehet teljes. A csörögefánkot, vagy más néven forgácsfánkot még a legkezdőbb szakács is könnyen el tudja készíteni. Ráadásul ebben a receptben még képek is segítenek téged! Elkészítési idő: 25 + 30 perc. Hozzávalók: 2 egész tojás 3 evőkanál tejföl 35 dkg búzaliszt 1 evőkanál porcukor 1 púpozott kiskanál sütőpor…

Ádám | Gasztronómia | 2013. január 29

Vendégváró nyalánkságok

A vendégvárás gyakran sós ételekkel képzelhető el, nyilván a kötelezően (vagy nem kötelezően) elfogyasztott alkohol miatt. Pedig édességből is rengeteg lehetőség van, amit érdemes elkészíteni. A mostani receptek nagy adagokra íródtak, hogy ne kelljen számolgatással bajlódni. Szerintem így sem lesz elég…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. január 18