A Gourmet Fesztiválon is ez az étel kerül terítékre, többféle változatát ismerhetitek meg, az Onyx séfjei pedig a helyszínen főzik meg kedvenc alapanyagaikból.
A Gourmet Fesztiválon is ez az étel kerül terítékre, többféle változatát ismerhetitek meg, az Onyx séfjei pedig a helyszínen főzik meg kedvenc alapanyagaikból.
A legtöbb disznóvágásra általában télvíz idején kerül sor. Mi is készültünk, méghozzá három olyan recepttel, amit könnyen elkészíthet az is, aki boltban veszi a hozzávalókat.
A vegán étrend a legszigorúbb megkötésekkel jár, mai receptjeink e köré épülnek. A vegánok nem hajlandóak semmilyen állati eredetű terméket enni, így még a mézet is elhagyják. De a vegetarianizmusnak több fajtája létezik. Gyorstalpaló következik, azoknak, akik nem ismerik.
A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!
Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.
Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.
A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.
Újra itt van a krumpliszezon! Olcsón és nagy mennyiségben vásárolhatjuk meg a pöttöm, héjastól is megsüthető burgonyákat. Arra buzdítok mindenkit, élvezze ki a jó idő adta lehetőségeket, és sütögessen a szabadban! Akik mégsem így döntenek, azoknak ajánlok 3 hagyományosabb krumplis fogást.
Húsvétra egy komplett menüsort tálalok fel; előétel, azaz leves, főétel és desszert vár Titeket arra, hogy elkészítsétek!
Télen kevesebb a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.