sárgarépa - Socfest

sárgarépa

A nyúlon túl

A hagyományos főtt sonkán és – tojáson kívül még számtalan lehetőségünk van, hogy valami igazán finomat készítsünk Húsvétra. Összeszedtünk pár receptet számotokra.

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Gasztronómia | 2014. április 18

Disznóságok

A legtöbb disznóvágásra általában télvíz idején kerül sor. Mi is készültünk, méghozzá három olyan recepttel, amit könnyen elkészíthet az is, aki boltban veszi a hozzávalókat.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2014. január 19

Vegán és finom? Igen!

A vegán étrend a legszigorúbb megkötésekkel jár, mai receptjeink e köré épülnek. A vegánok nem hajlandóak semmilyen állati eredetű terméket enni, így még a mézet is elhagyják. De a vegetarianizmusnak több fajtája létezik. Gyorstalpaló következik, azoknak, akik nem ismerik.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 25

Pati-pati-patisszon

Az Amerikából származó patisszont, vagy magyar nevén csillagtököt érdemes különféle módokon kipróbálni, mert igen alacsony a kalóriatartalma, és fontos tápanyagokat tartalmaz. A hazai konyhában legtöbben csak rántani szokták, pedig a nem túl domináló íze miatt sok mindenhez illik.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 05

Medvehagyma minden napra

A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. május 13

Kópé, itt a káposzta!

A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!

Mora' 2013. február 22 Tipp Hopp Három

Hű téli barátunk, a répa

Télen kevesebb  a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 02