Május 17-20 között rendezik a Gourmet fesztivált, amely híres a különleges ételeiről. Idén a gombóc, kaviár és pezsgő kerül a középpontba, íme néhány példa, mire gondoltak a séfek.
Május 17-20 között rendezik a Gourmet fesztivált, amely híres a különleges ételeiről. Idén a gombóc, kaviár és pezsgő kerül a középpontba, íme néhány példa, mire gondoltak a séfek.
Már írtuk korábban, milyen ízekre és programokra számíthatunk az idei Gourmet Fesztiválon, azonban a nézelődésen és kóstoláson kívül még egy programban vehetünk részt, amely sokkal interaktívabb.
Ivana, aki a nevével ellentétben olasz, ugyanabban a kollégiumban lakik, mint én. Hamar összebarátkoztunk, és decemberben meghívott magához vacsorára. Nem ért nagy meglepetésként, mikor kiderült, hogy a beharangozott vacsora nem más, mint az olaszoktól megszokott és jól bevált paradicsomos tészta. Nem akartam Ivanát elszomorítani, hogy a két hónap alatt, amit addig Mainzban töltöttem, a konyhai…
Az eper szezonja elég rövid ideig tart, éppen ezért kell megragadni az alkalmat, és “egyet a tálba, kettőt a szájba” módszerrel változatos finomságokat készíteni belőle.
Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
A hagyományos főtt sonkán és – tojáson kívül még számtalan lehetőségünk van, hogy valami igazán finomat készítsünk Húsvétra. Összeszedtünk pár receptet számotokra.
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
Ugyan nem vagyok híve a konyhai sietségnek, de a karácsonyi hajtásban bizony jól jönnek az olyan receptek, amik megkönnyítik a (reméljük szó szerint) elhavazott napjainkat.
A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!